![]() |
![]() |
![]() |
[D2 99 4.2PB/LPG ] Dziwny problem ABS i ESP
[D2 99 4.2PB/LPG ] Dziwny problem ABS i ESP
Witam Otóż mam pewien problem z moja A8 4,2, 99r ?, chodzi o ABS i ESP która załącza sie czasami po włączeniu auta, po zgaszeniu i ponownym odpaleniu jest OK. Ale bardziej drażni mnie włączajacy sie esp podczas spokojnej jazdy nawet na suchej nawiezchni jest to denerwujace i czasami mam problem wyprzedzic inny samochód lub włączyc sie szybko do ruchu. W wakacje wymieniłem czujnik ABS i jesli chodzi o czujniki jest wszystko ok. Amortyzatory tez wymienione, koła wszsytkie takie same. VAG nie pokazuje zadnych błędów a problem jak był tak jest. Moze miał ktos podobny problem i mogłby cos poradzić.
Ostatnio zmieniony 29 gru 2012, 19:11 przez grzybek86, łącznie zmieniany 1 raz.
grzybek86, A może wina leży po stronie tego czujnika co wymieniłeś .
Może masz go za mocno wciśnięte , może jakiś bród na nim jest , zobacz jak masz czujnik włożony w innym kole , nie może być wciśnięty na maxa , trzeba go trochę wyciągnąć (z 1-2mm).
Może masz go za mocno wciśnięte , może jakiś bród na nim jest , zobacz jak masz czujnik włożony w innym kole , nie może być wciśnięty na maxa , trzeba go trochę wyciągnąć (z 1-2mm).
Nie ma to jak 4.2 Quattro 
Ps:
Wymiana uszczelki pod pokrywą zaworów - Audi A6.
Wypalanie DPF Audi A6 i A8.
Audi A6 C5. Brak RDS w FIS.

Ps:
Wymiana uszczelki pod pokrywą zaworów - Audi A6.

Wypalanie DPF Audi A6 i A8.

Audi A6 C5. Brak RDS w FIS.

powiadasz ktorys z czujników ABS? musze to sprawdzic choc bardziej obstawiał bym ze coś pompa świruje bo jak odpale na zimnym silniku to wywala błedy ABS i ESP a czasami jak rusze lub lekko hamulec nacisne. Jak sprawdze te bloki danych napisze czy faktycznie to było to.
[ Dodano: 2013-01-02, 18:06 ]
witam. wlasnie podpiałem vag-a i wyskoczył mi bład 65535 uszkodzony modół sterujacy, czyli rozumiem ze moduł abs do wymiany??
[ Dodano: 2013-01-02, 18:06 ]
witam. wlasnie podpiałem vag-a i wyskoczył mi bład 65535 uszkodzony modół sterujacy, czyli rozumiem ze moduł abs do wymiany??
-
- Forum Audi A8