[D2 99 ] Brak kierunkowskazów
- bombowozista
- Forum Audi A8
[D2 99 ] Brak kierunkowskazów
Jak w temacie - przestały działać kierunki - awaryjne są, bezpieczniki też sprawdzałem i są OK. Czy to może padł przełącznik kierunków czy jeszcze coś innego ??
Ostatnio zmieniony 11 lip 2014, 20:47 przez bombowozista, łącznie zmieniany 3 razy.
Instrukcje do różnych samochodów: http://chomikuj.pl/bombowozista
tel. 500113075
tel. 500113075
- bombowozista
- Forum Audi A8
raczej to nie to samo bo mi się awaryjne nie włączają jak włączam kierunki - obstawiałbym raczej na przełącznik ale może już to ktoś przerabiał
[ Dodano: 2011-06-06, 21:07 ]
zrobione tydzień temu :mrgreen: - spadła wtyczka tam gdzie światła awaryjne
[ Dodano: 2011-06-06, 21:07 ]
zrobione tydzień temu :mrgreen: - spadła wtyczka tam gdzie światła awaryjne
tel. 500113075
tel. 500113075
-
- Forum Audi A8
- bombowozista
- Forum Audi A8
Pisałem wcześniej, że u mnie spadła kostka z przełącznika awaryjnych. rozebrane załączone i wszystko śmiga
tel. 500113075
tel. 500113075
Odgrzebuję temat, ale miałem dzisiaj nieprzyjemną sytuację, po której straciłem kierunkowskazy.
Otóż, po ujechaniu dzisiaj 200m na FISie pojawił się wykrzyknik, ciągłe piszczenie, zaświeciły się wszystkie biegi, a chwilę później z obudowy kierownicy, od strony manetki kierunkowskazów, zaczął się wydobywać dym i smród spalenizny.
Stwierdziłem, że musiał paść pająk, więc go wymontowałem, rozebrałem, ale żadnego śladu nadpalonych styków. Okazało się, że zwarciu uległy przewody w wiązce idącej do kierunków.
Wiązkę zaizolowałem, pająka poskładałem i cóż... Nie mam kierunków.
Awaryjne są, pozycyjne po włączeniu lewego lub prawego kierunku bez kluczyka są, długie są, ale kierunków brak.
Co mogło paść więcej? Przekaźnik, bezpieczniki (szukałem, ale chyba od kiedunkowskazów nie znalazłem), czy może pająk, a nie jest to tak widoczne?
Otóż, po ujechaniu dzisiaj 200m na FISie pojawił się wykrzyknik, ciągłe piszczenie, zaświeciły się wszystkie biegi, a chwilę później z obudowy kierownicy, od strony manetki kierunkowskazów, zaczął się wydobywać dym i smród spalenizny.
Stwierdziłem, że musiał paść pająk, więc go wymontowałem, rozebrałem, ale żadnego śladu nadpalonych styków. Okazało się, że zwarciu uległy przewody w wiązce idącej do kierunków.
Wiązkę zaizolowałem, pająka poskładałem i cóż... Nie mam kierunków.
Awaryjne są, pozycyjne po włączeniu lewego lub prawego kierunku bez kluczyka są, długie są, ale kierunków brak.
Co mogło paść więcej? Przekaźnik, bezpieczniki (szukałem, ale chyba od kiedunkowskazów nie znalazłem), czy może pająk, a nie jest to tak widoczne?
-
- Super Klubowicz
- Moje auto: A8 D3
- Rocznik: 2006
- Silnik: V8 4.2 TDI
- Skrzynia: Tiptronic
- Paliwo: Diesel
- Imię: maciu
napisałem ci co sprawdzić.... chcesz pomocy czy jednak nie?Chris pisze:No to ok, ale on jednak działa... Idzie jakoś to sprawdzić zanim zacznę zamawiać albo przekaźnik, albo włącznik awaryjnych?
guzik awaryjnych jest potrzebny bo przerywacz jest przez niego zasilany
Proszę nie pisać z pytaniami technicznymi na PW - tylko na forum.
wyPAD 2020
wyPAD 2020
Ok, dzięki... Jutro będę testował i dam znać.
[ Dodano: 2017-11-26, 10:09 ]
Co pozostaje? Przekaźnik?
[ Dodano: 2017-11-26, 10:09 ]
Sprawdziłem - bezpiecznik sprawny, na nóżce 2. jest napięcie, włącznik nie pachnie spalenizną.maciu pisze:napisałem ci co sprawdzić.... chcesz pomocy czy jednak nie?Chris pisze:No to ok, ale on jednak działa... Idzie jakoś to sprawdzić zanim zacznę zamawiać albo przekaźnik, albo włącznik awaryjnych?
guzik awaryjnych jest potrzebny bo przerywacz jest przez niego zasilany
Co pozostaje? Przekaźnik?