Witam, mój problem polega na braku napięcia na wtyczce od elektrozaworów i pompki która jest razem z elektrozaworami, przez co cały czas wieje mi gorącym powietrzem z nawiewów.
czy za ten prąd odpowiada jakis przekaźnik bezpiecznik, co jest powodem braku napięcie i gdzie szukać przyczyny??
![]() |
![]() |
[D2 ALL ] brak napięcia na wtyczce od elektrozaworów
[D2 ALL ] brak napięcia na wtyczce od elektrozaworów
Ostatnio zmieniony 29 mar 2013, 00:03 przez tomi5, łącznie zmieniany 2 razy.
A jakiś przekaźnik, za to nie odpowiada?? dzisiaj prześledzę wszystkie bezpieczniki.
[ Dodano: 2010-09-12, 22:44 ]
Naprawiło się :-D przyczyną było brak (-) na wtyczce, co dziwne najpierw podłączyłem (-) na krotko dzięki czemu przestało mi dmuchać ciepłym ale za to nie było ciepłego w ogóle, później postanowiłem pomierzyc wtyczki jeszcze raz i czary mary a tu jest napięcie i dziala wszystko jak należy/ no prawie wszystko ponieważ na wtyczce od tej pompki nie mam dalej (-) więc jej nie podłączyłem. W związku z czym mam prosbę czy posiada ktos schemat elektryczny, tak żeby było widać skąd ida te kable od pompki i elektrozaworów, podejrzewam że jest to sterowane przez jakis przekaźnik ale który??
[ Dodano: 2010-09-12, 22:44 ]
Naprawiło się :-D przyczyną było brak (-) na wtyczce, co dziwne najpierw podłączyłem (-) na krotko dzięki czemu przestało mi dmuchać ciepłym ale za to nie było ciepłego w ogóle, później postanowiłem pomierzyc wtyczki jeszcze raz i czary mary a tu jest napięcie i dziala wszystko jak należy/ no prawie wszystko ponieważ na wtyczce od tej pompki nie mam dalej (-) więc jej nie podłączyłem. W związku z czym mam prosbę czy posiada ktos schemat elektryczny, tak żeby było widać skąd ida te kable od pompki i elektrozaworów, podejrzewam że jest to sterowane przez jakis przekaźnik ale który??
moze tu cos znajdziesz a jak nie to dam ci namiar do dobrego elektryka w lubinie
http://www.google.pl/#hl=pl&source=hp&q ... 3fb32e8432
http://www.google.pl/#hl=pl&source=hp&q ... 3fb32e8432
-
- Super Klubowicz
tomi5 - tym ustrojstwem steruje klimatronik. On otwiera lub zamyka zawory, on takze steruje pompą recyrkulacji. Dodatkowo steruje spręzarka, klapami i wentylatorem. Aha na pompie nie musisz miec 12V, ona nie dziala caly czas - jesli chcesz wymusic jej prace wcisnij przycisk REST.
Masz problem z autem? Zapraszam:
Magnice ul.Kwiatowa 1
10km od Wrocławia
Magnice ul.Kwiatowa 1
10km od Wrocławia
Czyli między klimatronikiem a elektrozaworami nie ma żadnego przekaźnika?? Nie wiem czy to jakiś zbieg okoliczności ale ostatnia czynność jaka zrobiłem to podłączyłem masę na krotko do wtyczki elektrozaworów i po tym zabiegu wróciło mi napięcie, dzień wcześniej podmieniłem elektrozawory i klimatronik i nić nie pomagało.
Ale grunt że działa :mrgreen: jeszcze muszę dokładnie obadać tą pompkę i będzie git malina
Ale grunt że działa :mrgreen: jeszcze muszę dokładnie obadać tą pompkę i będzie git malina