[D2 ALL ] Wyłączający się xenon
jak masz znajomego, który ma TIRa to pożycz od niego ten kluczyk, lub leć do marketu budowlanego (tam najprędzej dostaniesz jedną sztukę, lub cały zestawik w cenie jednej sztuki ).
jeżeli chodzi o wymianę, to z lewej strony jest wystarczająco dużo miejsca, żeby pogrzebać bez kombinacji, ale z prawej masz 2 opcje:
- wyciąganie puszki filtra powietrza i grzebanie w reflektorze od tyłu. przy okazji, jak już będziesz miał wszystko na wierzchu, możesz rozkręcić obudowę, sprawdzić stan filtra i wyczyścić puchę od środka bo na pewno jest tam sporo brudu
lub
- wykręcanie reflektora - odkręcasz listewki pod nim, potem 4 śrubki i gotowe. 2 uwagi: 1) zaznacz pozycje śrub mocujących 2) będziesz potrzebował klucza z magnesem lub chudych palców żeby wcisnąć śrubki między lampę a zderzak bo miejsca jest mało.
jeżeli chodzi o wymianę, to z lewej strony jest wystarczająco dużo miejsca, żeby pogrzebać bez kombinacji, ale z prawej masz 2 opcje:
- wyciąganie puszki filtra powietrza i grzebanie w reflektorze od tyłu. przy okazji, jak już będziesz miał wszystko na wierzchu, możesz rozkręcić obudowę, sprawdzić stan filtra i wyczyścić puchę od środka bo na pewno jest tam sporo brudu
lub
- wykręcanie reflektora - odkręcasz listewki pod nim, potem 4 śrubki i gotowe. 2 uwagi: 1) zaznacz pozycje śrub mocujących 2) będziesz potrzebował klucza z magnesem lub chudych palców żeby wcisnąć śrubki między lampę a zderzak bo miejsca jest mało.
-
- Super Klubowicz
- pioter
- Moderator
- Moje auto: S8 D2
- Rocznik: 1998
- Silnik: V8 4.2
- Skrzynia: Automat
- Paliwo: Benzyna+LPG
- Imię: Piotr
Spróbuj doprowadzić przewód z masą np. od silnika i dotknij do obudowy przetwornicy , może pomoże ;-)przemoR888 pisze:Ja u siebie teżwymianiłem teraz żarniki na philips i jak gasło tak gaśnie, styki czyste no to chyba przetwornica do wymiany? ja u siebie też całe lampy wyciągałem:)
ex : A8 D2 95r 4.2
A8 D3 03 4.2
A8 D4 12 4.2TDI
A8 D3 03 4.2
A8 D4 12 4.2TDI
-
- Super Klubowicz
witam ja mialem walnietą przetwornice wymieniłem i jest oki a radze wymienic obie jak sie wymienia jedną to jest inne swiatło i zarniki wymieniłem chociaz nie musiałem no ale te zostały na zapas a propos wyciągania zarnika ja nie musiałem nic wykręcac ani z jednej strony ani z drugiej tam są sprezynki kture dociskają zarniki
-
- Super Klubowicz