[D2 FL ALL ] Xenon Plus światła słabo świecą
[D2 FL ALL ] Xenon Plus światła słabo świecą
Forumowicze proszę was o pomoc. Otóż gdy jadę samochodem w nocy to nic nie widzę Wydaje mi się że w Xenonach powinien być punkcik na który ma świecić światło czy coś takiego a u mnie jest te światło rozproszone po całej lampie i wydaję mi się że dlatego tak źle świecą. Dodam filmik i zdjęcia, niestety nie mam na razie możliwości nagrać lampy w czasie jazdy. Może to sprawa słabych żarówek i/lub żarników? Może odbłyśniki lub szkła lampy? Nie wiem już całkiem, a nie chcę sprawdzać odbłyśników bo trzeba rozebrać lampę, a potem coś źle złożę i będzie lipa ...
Foty:
Aha a co do filmiku to wydaję mi się czy patrząc od przodu samochodu to lewa lampa świeci wyżej od prawej?? :O
Oto filmik:
Foty:
Aha a co do filmiku to wydaję mi się czy patrząc od przodu samochodu to lewa lampa świeci wyżej od prawej?? :O
Oto filmik:
Ostatnio zmieniony 16 wrz 2012, 19:23 przez SamackA8, łącznie zmieniany 3 razy.
No to tak. Wyciągnąłem dzisiaj żarniki a znalazłem jeden z Philipsa, mam teraz wsadzone jakieś podróby Xenon HID itd. Wsadziłem w jedną stronę Philips 4300K no i w drugą stronę ten Xenon HID, zdziwiłem się bo te podróby świecą mocniej i lepiej. Ale przejdźmy do rzeczy no to wsadziłem w jedną lampę podróby a w drugą Philipsy no i nie ma w ogóle różnicy. Pomóżcie mi bo już nie wiem co mam robić, albo czyścić reflektory albo kupić przetwornice. Proszę o pomoc ;(
Słuchaj... A lampy dobrze Ci sie poziomują?
Wczoraj wieczorem (tak w ogóle to auto stało od stycznia w garażu) jechałem w trasie nocą i też tragicznie świeciły. W ogóle nie było tego odcięcia na asfalcie a jak wrzucałem drogowe to juz zupelna tragedia. Rozmywało sie to światło. Ale potem z krajówki wjechałem na autostradę, ujechałem z 20 km po równiutkiej drodze i auto złapało.... błąd poziomowania na FIS a lampy zaczęly... świecic idealnie.
Na krótkich jak i na drogowych.
Jeszcze nie zająłem sie tym problem. Wychodzi na to ze lapmy po poziomowaniu (a zwracałem na to uwage) ustawiają sie w pozycji max do góry (własnie nie wiem dlaczego).
Nie wiem też czemu od razu nie łapią błędu tylko na dołach i koleinach świeca w tej pozycji a dopiero jak wjeźdzam na prosty jak stół asfalt łapią błąd i wtedy przyjmują pozycję (przypuszczam) dolną graniczną.
Zwróć więc baczną uwagę na ich położenie :->
Wczoraj wieczorem (tak w ogóle to auto stało od stycznia w garażu) jechałem w trasie nocą i też tragicznie świeciły. W ogóle nie było tego odcięcia na asfalcie a jak wrzucałem drogowe to juz zupelna tragedia. Rozmywało sie to światło. Ale potem z krajówki wjechałem na autostradę, ujechałem z 20 km po równiutkiej drodze i auto złapało.... błąd poziomowania na FIS a lampy zaczęly... świecic idealnie.
Na krótkich jak i na drogowych.
Jeszcze nie zająłem sie tym problem. Wychodzi na to ze lapmy po poziomowaniu (a zwracałem na to uwage) ustawiają sie w pozycji max do góry (własnie nie wiem dlaczego).
Nie wiem też czemu od razu nie łapią błędu tylko na dołach i koleinach świeca w tej pozycji a dopiero jak wjeźdzam na prosty jak stół asfalt łapią błąd i wtedy przyjmują pozycję (przypuszczam) dolną graniczną.
Zwróć więc baczną uwagę na ich położenie :->
pisałem już w innym wątku, jedna lampa 11o letnia, druga 5-6oaudik pisze:....dla jasności odbłyśnik się da......... szybki nie :mrgreen: dalej będzie jak by ją pies obsikał...
Chyba, że znalazł się jakiś sposób na doprowadzenie jej do stanu sprzed 11lat, to zapodać poproszę.
po krótkim pracowaniu sciereczką na tej starszej ich wygląd się zrównał
wic polega na czyszczeniu wewnętrznej powierzchni szybki
czyszczone było płynem do lcdków
[ Dodano: 2012-11-27, 22:14 ]
http://www.a8team.pl/d2-fl-all-xenon-pl ... .htm#88793
Proszę nie pisać z pytaniami technicznymi na PW - tylko na forum.
wyPAD 2020
wyPAD 2020