![]() |
![]() |
![]() |
[D2 FL ALL ] żarnik xenon
[D2 FL ALL ] żarnik xenon
Panowie padł mi z jednej strony xenon,na allegro jest wiele zamienników d2s,czy ktoś z Was zakładał cos takiego różnica w cenie jest dosyć duża zamiennik można juz dostać za około 20zł tylko jak długo to świeci 

Ostatnio zmieniony 21 lis 2012, 11:34 przez VOLUS, łącznie zmieniany 1 raz.
Ja po kupnie zamiennika nacieszyłem się nim może miesiąc więc nie warto. Potem kupiłem dwie sztuki Philipsa, żeby nie było różnicy w barwie i już rok świecą jak nowe. U Ciebie nawet jak kupisz taki sam jak ten świecący to może powstać właśnie taka różnica w barwie.
EDIT:
Jakie masz lampy? Soczewka czy plusa?
EDIT:
Jakie masz lampy? Soczewka czy plusa?
Ostatnio zmieniony 05 cze 2013, 23:10 przez Simone331, łącznie zmieniany 1 raz.
Tak ale VOLUS wspomniał o zamienniku za 20zł. Ja na takiego też się połasiłem i na efekty długo nie trzeba było czekać.
Edit:
Pytam poprostu czy nie masz plusa bo tam są inne żarniki.
Może trafiłeś na dobry egzemplarz. Moim zdaniem podróbki są ch... warte.Nie ma reguły panowie. Ja mam w swojej hid za 200zł od 3 lat i swieca
Edit:
Pytam poprostu czy nie masz plusa bo tam są inne żarniki.
Simone331, Mam kolege co do A8 tez hidy wsadził i podobny czas je jak ja użytkuje. Nie rzadko też sie spotykałem że zamienniki tanie były dośc zdatne do uzytkowania. Raz nawet w mercu przerabiałem facetowi troche lampy bo zestaw żarników kosztował wtedy tyle że 1/3 ceny wyszła wmontowac zestaw hida :mrgreen: Jeździ juz sporo czasu. Mozna szukać zamienników ale nie tych za złotowke+vat a no trosze lepszych i pewnie sporo poświeca 

Z p[odrubami jest tak że zalezy jak trafisz, ja na 3 razy 1 miałem jakies wadliwe, ale....
Do pierwszej ósemki poleciały zamienniki za 30zł i niestety ale nie trafiłem bo albo sie wyłaczal jeden albo w ogóle sie nie zapalał, kupiłem drugi zestaw równiez w granicach 30zł/szt i ten zestaw jeździł ze mna ponad rok bez najmiejszego problemu.
W obeznej S8 zmieniłem zarniki bo orginalne mało światła dawały, i rownież kupiłem żarniki tym razem chyba 35zł/szt i jeżdzę już ponad rok
Do pierwszej ósemki poleciały zamienniki za 30zł i niestety ale nie trafiłem bo albo sie wyłaczal jeden albo w ogóle sie nie zapalał, kupiłem drugi zestaw równiez w granicach 30zł/szt i ten zestaw jeździł ze mna ponad rok bez najmiejszego problemu.
W obeznej S8 zmieniłem zarniki bo orginalne mało światła dawały, i rownież kupiłem żarniki tym razem chyba 35zł/szt i jeżdzę już ponad rok

no i włąsnie to mnie wkurza z tymi niby oryginałami, zamowiłem tez takie palniki tanie i zibaczymy jaka bedzie rożnica, bo na dzis to mam switła żółte góra 20m przed autem a jak wyzej podniose to rozprasza sie i nic nie widac, soczewki nowe mam a szkoła reflektora nie sa idealne ale tragiczne tez nie, i zastanawiam sie jeszcze na lekirowaniu ich
Potwierdzam , też jeżdżę od 3 lat na takich i jak do tej pory to drugi zestaw za 90 zł kupiłem ( bo przepalił mi się żarnik , a drugi już słabo świecił ) , żarnik kosztował 30 zł , to w cenie 3 żarników mam cały komplet .Apophis pisze:Chłopaki a nie idzie wam zapodac HIDa z odpowiednią głowicą by pasował? Szczerze powiem że sa one rasowo chińskie i bardzo tanie ale ja nie mam wiekszych problemow z takimi świecidełkami bo bardzo fajnie świecą,barwa odpowiednia i pół roku gwarancji na żarniki
Nie ma to jak 4.2 Quattro 
Ps:
Wymiana uszczelki pod pokrywą zaworów - Audi A6.
Wypalanie DPF Audi A6 i A8.
Audi A6 C5. Brak RDS w FIS.

Ps:
Wymiana uszczelki pod pokrywą zaworów - Audi A6.

Wypalanie DPF Audi A6 i A8.

Audi A6 C5. Brak RDS w FIS.

Ja miałem hid zestaw za 250zł to 3 lata wytrzymal i jedno cos zaczełao fixowac. Nabyłem kolejny za te samą cene ale juz lepszy z tym że jeden żarnik sie wyswiecił po kilku godzinach pracy. Już w domu w pl na mnie czeka kolejny żarnik bo zgłosiłem facetowi i szybko mi przysłał nowy w ramach gwarancji. Natomiast ja u siebie włozyłem jeden sprawny ze starego zestawu. świeca znakomicie tylko sie nieco roznia barwą bo nowe mają 5000 a stare były 4300. Nie mniej jednak lampy czyszczone sa a odbłysniki jeszcze w dobrym stanie choc nie idealne. światła mam dość i widze doskonale. Przy hidach pozostane bo wymienic co 2 lata cały zestaw za 200-300zl to nic wielkiego. W planach mam jeszcze zrobienie bixenonow.