![]() |
![]() |
![]() |
[D2 preFL ALL ] Zmiana szyberdachu - jak to zrobić ?
[D2 preFL ALL ] Zmiana szyberdachu - jak to zrobić ?
Witam,
Czeka mnie wymiana szyberdachu na inny - aktualnie mam założony zwykły, a zakładam solar.
Czy jest może gdzieś w internecie 'how to do' ? Na pewno podsufitka do zdjęcia, co dalej ?
A może wystarczy zmiana samego szybra jako szyby bez całego mechanizmu ?
Czy ktoś byłby tak dobry i wstawił kilka zdjęć solardachu od wewnątrz ? ( A8 preFL ).
Z góry dzięki za wszelkie podpowiedzi !
Pozdrawiam.
Czeka mnie wymiana szyberdachu na inny - aktualnie mam założony zwykły, a zakładam solar.
Czy jest może gdzieś w internecie 'how to do' ? Na pewno podsufitka do zdjęcia, co dalej ?
A może wystarczy zmiana samego szybra jako szyby bez całego mechanizmu ?
Czy ktoś byłby tak dobry i wstawił kilka zdjęć solardachu od wewnątrz ? ( A8 preFL ).
Z góry dzięki za wszelkie podpowiedzi !
Pozdrawiam.
-
- Forum Audi A8
Witam
Aby wszczepić solardach musisz niestety przygotować sobie cały kompletny szyberek bo samo szkiełko jak i prowadnice są różne...
Najlepiej zaopatrz się w podsufitkę (chodzi o samą ruchomą maskownice ) ponieważ różnią się i potem trzeba żeż-bić (kombinerki i trochę zmysłu technicznego da radę )
Jednak potrzebna będzie też wiązka (z szybru wychodzi wtyczka z przewodami z solara) przynajmniej u mnie nie było tych przewodów....
Inna bajka gdzie one potem lecą <niewiem>
Żeby się dobrać do szybra niestety czeka cię zdjęcie podsufitki....
Sam mechanizm, rurki odprowadzające wodę itd... są identyczne <hura>
U mnie zostały połamane prowadnicę i zmieniałem cały szyberek od właśnie solaru, ale nie bawiłem się w podpinanie go... (może kiedyś z nudów podepnę
)
Powodzenia i jak się udaj daj znać co i jak
Aby wszczepić solardach musisz niestety przygotować sobie cały kompletny szyberek bo samo szkiełko jak i prowadnice są różne...
Najlepiej zaopatrz się w podsufitkę (chodzi o samą ruchomą maskownice ) ponieważ różnią się i potem trzeba żeż-bić (kombinerki i trochę zmysłu technicznego da radę )
Jednak potrzebna będzie też wiązka (z szybru wychodzi wtyczka z przewodami z solara) przynajmniej u mnie nie było tych przewodów....
Inna bajka gdzie one potem lecą <niewiem>
Żeby się dobrać do szybra niestety czeka cię zdjęcie podsufitki....
Sam mechanizm, rurki odprowadzające wodę itd... są identyczne <hura>
U mnie zostały połamane prowadnicę i zmieniałem cały szyberek od właśnie solaru, ale nie bawiłem się w podpinanie go... (może kiedyś z nudów podepnę

Powodzenia i jak się udaj daj znać co i jak

Chętnie pomogę