( problem ) mróz a akumulator ??
( problem ) mróz a akumulator ??
mam problem bo jak mi S8 postoi troche dłużej czyli tak jak ostatnio gdzies z tydzień bez odpalania na takim mrozie to nie moge go poźniej odpalić czy to jest normalne ? wiem ,że jest tam elektroniki troche wiecej niż w innych autach ale czy po takich 7dniach nie odpalania Eski mam sie obawaić ,że akumulator padl? Kupowalem auto ze 2 miesiace temu i ponoc akumulator byl wymieniany w tamtym roku wiec wmiare nowy. Nie wiem co jest ;/
-
- Super Klubowicz
I wszystko w temacieadobedoka pisze:ponoc akumulator byl wymieniany
jest to akumulator obsługowy?
jeżeli tak jaki jest poziom elektrolitu, jak gęstość itp.
W internecie poczytaj o odsiarczaniu, formatowaniu, ładowaniu regeneracyjnym itp.
Lub jak nie chcesz się bawić z prostownikiem i akumulatorem 2-4dni to kup nowy
Ogólnie temat rzeka :mrgreen:
Kolego a wiesz jak ten aku był używany wcześniej przez poprzedniego właściciela , tylko krótkie trasy czy mieszane ??adobedoka pisze:akumulator byl wymieniany w tamtym roku wiec wmiare nowy
Bo jak był używany np do jazdy 20 km dziennie to nie dość że olej szlak trafia ( silnik się nie nagrzeje porządnie ) a aku więcej prądu odda niż naładuje .
To skraca też żywotność aku , pogadaj z taksówkarzami co ile aku wymieniają ;-)
Nie ma to jak 4.2 Quattro
Ps:
Wymiana uszczelki pod pokrywą zaworów - Audi A6.
Wypalanie DPF Audi A6 i A8.
Audi A6 C5. Brak RDS w FIS.
Ps:
Wymiana uszczelki pod pokrywą zaworów - Audi A6.
Wypalanie DPF Audi A6 i A8.
Audi A6 C5. Brak RDS w FIS.
Ostyropianowac aku i po bolu ;-)mdamian pisze:Kolego a wiesz jak ten aku był używany wcześniej przez poprzedniego właściciela , tylko krótkie trasy czy mieszane ??adobedoka pisze:akumulator byl wymieniany w tamtym roku wiec wmiare nowy
Bo jak był używany np do jazdy 20 km dziennie to nie dość że olej szlak trafia ( silnik się nie nagrzeje porządnie ) a aku więcej prądu odda niż naładuje .
To skraca też żywotność aku , pogadaj z taksówkarzami co ile aku wymieniają ;-)
Nie możesz odpalić ale z jakigo powodu? Kręci i nie pali czy aku nie ma prądu. Po tygodniu powinien trzymać prąd. Nie wiem o co wam chodzi z niedoładowaniem akumulatora na krótkich dystansach. Dowożę dziecko w mrozy do przedszkola niecałe 5km, po południu wracam do domu, od świąt nie byłem samochodem w trasie. Dodatkowo mam założone dwie grzałki po 4 świece żarowe do podgrzewania płynu, wchodzę do samochodu odpala na dotyk.
-
- Forum Audi A8