[S8 D2 00 ] Jaki pobór prądu na postoju
[S8 D2 00 ] Jaki pobór prądu na postoju
Witam jaki jest dopuszczalny pobór prądu na postoju auto zamknięte alarm w stanie czuwania
czekam na pomoc
[ Dodano: 2010-10-22, 01:13 ]
Jak ktoś ma możliwość to proszę o zmierzenie poboru prądu w waszych autkach na zamkniętym samochodzie wszystko pogaszone czyli pobór w spoczynku.
czekam na pomoc
[ Dodano: 2010-10-22, 01:13 ]
Jak ktoś ma możliwość to proszę o zmierzenie poboru prądu w waszych autkach na zamkniętym samochodzie wszystko pogaszone czyli pobór w spoczynku.
Ostatnio zmieniony 29 mar 2013, 13:49 przez solox011, łącznie zmieniany 1 raz.
Audi S8 4,2 V8 tiptronic 360 PS 430 Nm
Re: d2 3,7
to u mnie zdecydowanie za duży 0,35A na zamkniętym aucie a przy otwartym jeszcze więcej leci 0,5A oczywiście wszystkie lampki pogaszone mam jakiegoś pasożytaxixo pisze:u mnie jest 0.05A
Możliwe że masz jakieś zwarcie lub jakieś urządzeni robi przepięcie na masę.solox011 pisze:to u mnie zdecydowanie za duży 0,35A na zamkniętym aucie a przy otwartym jeszcze więcej leci 0,5A oczywiście wszystkie lampki pogaszone mam jakiegoś pasożytaxixo pisze:u mnie jest 0.05A
Najlepiej zacznij od sprawdzenia stacyjki.
Dążenie do doskonałości.
sprawdzałem też każdy bezpiecznik pod nogami pasażera i po wyciągnięciu bezpiecznika 42 ( 3 rząd od góry 4 bezpiecznik czerwony 10A) napięcie spadło do 100mA czyli już do takiego w normie.daro72 pisze:Możliwe że masz jakieś zwarcie lub jakieś urządzeni robi przepięcie na masę.solox011 pisze:to u mnie zdecydowanie za duży 0,35A na zamkniętym aucie a przy otwartym jeszcze więcej leci 0,5A oczywiście wszystkie lampki pogaszone mam jakiegoś pasożytaxixo pisze:u mnie jest 0.05A
Najlepiej zacznij od sprawdzenia stacyjki.
Tylko pod tym bezpiecznikiem kryje się więcej urządzeń.
ten bezpiecznik jest od:daro72 pisze:Będziesz musiał dojść które z tych urządzeń jest złodziejem. Najlepiej metodą prób i błędów. Odłączać każde z osobna. Na forum jest gdzieś opis bezpieczników do S8 i sprawdź od czego dokładnie jet ten bezpiecznik.
zespół sterowania układu klimatyzacji
zespół sterowania wentylatora wlotu powietrza
regulatory zegara
odbiornik zdalnego sterowania dodatkowego podgrzewacza
uniwersalne koło kierownicy
przyrządy
przekaznik dmuchawy z napędem słonecznym
trochę tego jest i gdzie tu szukac winowajcy...
a wiesz od czego jest ten przekaźnik ??jajopn pisze:Maiłem podobny problem w S8 , czy przy sprawdzaniu nie skacze ci pobór prądu co parę sekund.U mnie był to jakiś przekaźnik pod fotelem.Pobór skakał co par sekund i było słychać nawet na zewnątrz taki tykniecie jak przekaźnik tykał
u mnie raczej nie skacze ale za dużo ciągnie no chyba że by trzeba było dłużej mierzyć