[D2 ALL ] Opona całoroczna
- Pepek
- Super Klubowicz
- Moje auto: S8 D5
- Rocznik: 1996
- Silnik: V8 4.2
- Skrzynia: Tiptronic
- Paliwo: Benzyna
- Imię: Przemek
[D2 ALL ] Opona całoroczna
Taka trochę nietypowa sprawa Poszukuję jakiejś w miarę taniej firmowej opony całorocznej, z bieżnikiem niekierunkowym w rozmiarze 245/45 R18 na zapas. Jakieś typy?
Osiem garów, klima, wtrysk. Warto dla tej chwili żyć.
Pozdrawiam.
Pozdrawiam.
Ze względu na dość duży rozmiar, wybór opon całorocznych nie jest bardzo szeroki. Drugą kwestią jest też fakt, że ma być to opona na zapas. Polecam oponę Falken Euroallseason AS200 . Średnia klasa, producent znany i bardzo renomowany na zachodzie. Coraz częściej wybiera się też Falkeny w naszym kraju. Warto też zaznaczyć, że swego czasu Falken ściśle współpracował z Dunlopem dzięki czemu opony są na prawdę dobre i zbudowane z wysokiej jakości składników, więc na tym kole zapasowym sprawdzi się jak znalazł.
Umknął mi Twój temat, a ja zapraszam do posta zbiorczego o oponach https://www.a8team.pl/jakie-opony-temat ... t26844.htm
Umknął mi Twój temat, a ja zapraszam do posta zbiorczego o oponach https://www.a8team.pl/jakie-opony-temat ... t26844.htm
Opony Michelin CrossClimate uchodzą za jedne z lepszych jeżeli mowa o oponach całorocznych.jazzm pisze:A co powiecie o Michelin Crossclimate jako opona całoroczna? Ktoś może jeździł na niej? Jak się sprawuje na co dzień?
Abstrahując od tego, czy sprawdzą się w naszym klimacie oraz tego jaka będzie zima (a może być zarówno łagodna jak i mroźna), to fakty są takie, że opony całoroczne nie zawsze muszą się sprawdzić, nie zawsze będą miały takie właściwości jakie byśmy chcieli aby miały.
Proponuję jak coś sprawdzić jeszcze tutaj pod linkiem:
Ostatnio zmieniony 15 mar 2020, 13:02 przez klark, łącznie zmieniany 1 raz.
u mnie w pracy kilku przedstawicieli lata na nich (insignia, paski i golf)- polecali. Ojca wysłałem do jego przyjaciela do wulkanizacji i wyjechał na.. stricte letnich, za zaproszenie na jesień po zimowe. Otóż według niego poza ciut większą drogą hamowania podczas upalnych dni największym minusem jest brak jakiejkolwiek możliwości w kopnym śniegu. Jak stwierdził- do miasta tj. wstępnie odśnieżonej i posolonej drodze jest primo sorto, zaś lokalne 3 kategorii drogi kategorycznie nie!klark pisze:..jazzm pisze:A co powiecie o Michelin Crossclimate jako opona całoroczna? Ktoś może jeździł na niej? Jak się sprawuje na co dzień?
-
- Forum Audi A8
- pioter
- Moderator
- Moje auto: S8 D2
- Rocznik: 1998
- Silnik: V8 4.2
- Skrzynia: Automat
- Paliwo: Benzyna+LPG
- Imię: Piotr
zielonaSzpila
<table align="center" width="350" cellpadding="8" border="1" bgcolor="239DFA"><tr><span class="postbody"><td align="center" style="font-size: 11; color: #000000; font-family: Tahoma, Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif"><b>Zanim dołączysz do klubu A8, p
<table align="center" width="350" cellpadding="8" border="1" bgcolor="239DFA"><tr><span class="postbody"><td align="center" style="font-size: 11; color: #000000; font-family: Tahoma, Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif"><b>Zanim dołączysz do klubu A8, p
ex : A8 D2 95r 4.2
A8 D3 03 4.2
A8 D4 12 4.2TDI
A8 D3 03 4.2
A8 D4 12 4.2TDI