Masz procedure cała podaną przy wymianie kompresora, miechów itp - tam wszystko jest napisane.
Kombinujesz jak koń pod górę (a sam temat zaczyna mi przypominać dywagacje na temat geometrii przy pneumatyce) - po co chcesz i jak mierzyć jak Ci kąty się zmienią ?
A więc inaczej - zakładając dystanse tak byś je miał równo z góra błotnika nie ma szans byś coś uszkodził.
A nawet więcej - z mniejszym ET i naciągiem jak kto lubi (patrz PISI - on dla pokazów wypuszcza luft)
I chlapie na błotnik i drzwi :-) a przód jeszcze na lusterko. Miałem podobnie u siebie, zdjąłem po 5mm przód i tył, wyglądu nic nie ujęło a samochodu czysty. Oczywiście to indywidualna sprawa każdego z nas
No na temat Brudzenia auta myślałem ale zobaczę to jak to będzie w rzeczywistości .
Jedynie co to zauważyłem że obciera delikatnie o nadkole ale nadkole się trochę wybrzuszyło muszę pomyśleć co zrobić z tym wybrzuszonym nadkolem , może przykleić na klej do szyb czy coś
czy ktoś może mi podpowiedzieć czy do mojej d3 wejdą koła z rs6 c6 275/35/20 et 36 . w tej chwili mam 265/35/20 et 25 i pasują ,ale to zimówki a mam okazję kupić sobie drugi komplet z letnimi oponami okazyjnie taniej niż nowe letnie