[ALL] Ile pali wasze monstrum ??
-
- Forum Audi A8
Ostatnio sprawdzałem spalanie w mojej bestii czy nic się przez dwa lata nie poprzestawiało.
Kołobrzeg-Kołbaskowo - dosyć dynamicznie ale bez przesady 14 literków ))
Kołbaskowo- Berlin-Kołbaskowo (350km) prędkości między 130 a 200 wyszło 15 z haczykiem jestem zadowolony z wyniku
Po mieście przy dynamicznej jeździe wyszło 22 litry
Spalanie sprawdzane poprzez tankowanie do pełna i wyliczanie
Czyli wychodzi na to, że wszystko jest ok
Kołobrzeg-Kołbaskowo - dosyć dynamicznie ale bez przesady 14 literków ))
Kołbaskowo- Berlin-Kołbaskowo (350km) prędkości między 130 a 200 wyszło 15 z haczykiem jestem zadowolony z wyniku
Po mieście przy dynamicznej jeździe wyszło 22 litry
Spalanie sprawdzane poprzez tankowanie do pełna i wyliczanie
Czyli wychodzi na to, że wszystko jest ok
No quattro no fun
Kolego każdy ma inną nogę (130 jechałem tam gdzie są ograniczenia- gdy brak koło 200)Apophis pisze:Masz takie auto jak ja i pali ci kilka litrów więcej przy analogicznie takiej samej jeździe :shock:Szopen pisze:Kołbaskowo- Berlin-Kołbaskowo (350km) prędkości między 130 a 200 wyszło 15 z haczykiem jestem zadowolony z wyniku
Nie mów mi, że przy takiej jeździe spala Ci 12 litrów gazu bo w to nie uwierze.
Chociaż, może tyle Ci spali jak jeździsz na ubogiej mieszance i w silniku roi się od błedów. Radzę to sprawdzić. Kolega także w 3.7 cieszył się niskim spalaniem co się okazało na ubogo cały czas jeździł. Gdy ustawili mu instalacje poprawnie to odrazu 2 literki mu spalanie podskoczył.
Pewnie laczki też robią jakąś róznice( jechałem na zimie 245/50/18)
Nie wiem czemu nie mam wpisane, że mam gaz. Zaraz to poprawie
Moja instalacja to 2x reduktor NIKO 250 tłoczkowy 8x Magic Jet i Stag 300+
Pozdrawiam )
No quattro no fun
Myślałem, że masz gaz Beny przy takiej jeździe to myśle, że by spaliła koło 12.5 13 litrówApophis pisze:Szopen, Nie wspominałes o gazie i nie masz wpisane w profilu że masz gaz więc zinterpretowałem to jako zasilanie Pb. Ja nie mam gazu an iżadnego błedu na kompie
Wszystko tip top i po autobanach jeżdżę raczej nie emerycko
Już poprawiłem
Pozdrawiam
No quattro no fun