[ALL] Ile pali wasze monstrum ??
Z tym się zgadzam, jednak jeśli kiedyś będę stał przed wyborek kupna D3, wybiorę benzynę z gazem - koszta utzymania dużego diesla duże no i niestety drożej wychodzi przejazd 100km - tylko te dwie rzeczy mnie odstraszają.Immo pisze:Traktor jest spoko, ale tylko pod warunkiem że to 4.2 TDI
I`m the LPG master
Oj tam oj tam nikt nie kupuje takiego auta, jesli liczy na oszczednosci, chociaz i tak potrafi milo zaskoczyc najczesciej jak ktos uslyszy jaka to pojemnosc, to pada riposta typu, a cysterny z paliwem za soba nie wozisz??? Takie ludzie maja pojecie. Jazda to pikus, gorzej jak trzeba cos naprawic a spali tyle, ile wlejesz ps. Z ciekawostek znajomy posiada Bmw 750 Li 2013, czyli 4.4 biturbo, jadac do Niemec autostrada powyzej 200 caly czas tankowanie co 300 km, zbiornik tam jest zaledwie ok 70 l Pb, to jest jak dla mnie porazka... Jak u mnie na Lpg przy predkosciach autostradowych
Ja dla przykładu podam że kolega mając vw golfa 1.4 pb musiał co 400 kilometrów tankować jadąc do Polski.Auto miało zbiornik 60 l i przy prędkości max 140 km/h (więcej nie dał rady) auto paliło 15l pb.Moja żeby tyle spaliła to musiałbym ponad 200 non stop palowac.
Zycie jest za krotkie zeby inwestowac w diesla
Auto było zdrowe.Przy niskich prędkościach palił ok.5-5.5l/100km ale jak wsadził bagaże i pasażera to brakowało mocy i trzeba było dobrze deptać pedal rzeby go rozbujać.
Mnie kiedyś mój szef wypożyczyl CLIO 1.2 pb.Ta sama chistoria 140km/h i spalanie 15l/100.Auta z małymi motorami nie radzą sobie z oporem powietrza przy większych prędkościach.
Apophis.
Twoja "wife"pewnie śmiga na pusto tu kolega miał pasażera i bagaże.
Można porównać również D2 z motorem 2.8 i D2 z motorem 4.2.Przy ok.200 km/h motor 4.2 pewnie spali tyle samo co motor 2.8 lub nawet mniej.
Mnie kiedyś mój szef wypożyczyl CLIO 1.2 pb.Ta sama chistoria 140km/h i spalanie 15l/100.Auta z małymi motorami nie radzą sobie z oporem powietrza przy większych prędkościach.
Apophis.
Twoja "wife"pewnie śmiga na pusto tu kolega miał pasażera i bagaże.
Można porównać również D2 z motorem 2.8 i D2 z motorem 4.2.Przy ok.200 km/h motor 4.2 pewnie spali tyle samo co motor 2.8 lub nawet mniej.
Zycie jest za krotkie zeby inwestowac w diesla
Leon. na pusto to nexia wessa dyche a predkości rzedu 180 nie schodza wcale. ma az 77PS.
Wtedy gdy spalanie wyszło z 11 to ja jechałem z zona i jeszcze jedyn pasazerem zapakowani bagazami w połowe trasy to ulewy i korki łacznie 900km w jedna strone. Jedno tankowanie po drodze ma 50l w baku. Wysżło 11 z lekkim haczykiem. Mniej więcej po połowie trasy jak pogoda zelżała to dawałem ile wejdzie. Oponki jak to wazne sa 195/50r15
Jesli to prawda co piszesz to ucieszyłes się bo ja to sie zamartwiałem ze ten zony dupowóz palacy srednio 8.5 ma cos nie tak że za duzo wciąga
Wtedy gdy spalanie wyszło z 11 to ja jechałem z zona i jeszcze jedyn pasazerem zapakowani bagazami w połowe trasy to ulewy i korki łacznie 900km w jedna strone. Jedno tankowanie po drodze ma 50l w baku. Wysżło 11 z lekkim haczykiem. Mniej więcej po połowie trasy jak pogoda zelżała to dawałem ile wejdzie. Oponki jak to wazne sa 195/50r15
Jesli to prawda co piszesz to ucieszyłes się bo ja to sie zamartwiałem ze ten zony dupowóz palacy srednio 8.5 ma cos nie tak że za duzo wciąga