![]() |
![]() |
![]() |
[D2 00 3.3TDI ] Parowanie szyb
[D2 00 3.3TDI ] Parowanie szyb
Witam, mam mały problemik, otóż zaczęły mi niedawno parować szyby w mojej A8, filtry przy wymianie oleju wymieniałem (jakiś miesiąc temu). Podsumówując wchodzę do samochodu, zapalam i od razu wszystkie szyby mi parują ... Proszę o pomoc, z góry dziękuje.
Ostatnio zmieniony 11 paź 2011, 02:12 przez SamackA8, łącznie zmieniany 1 raz.
zobacz czy pod szybą pod maską nie stoi tobie woda , może to też być powód zamkniętych wywietrzników w bagażniku , które są pod tylnym zderzakiem przy lewym i prawym kole .
Albo też możesz mieć zapchane sączki od klimy i wodę masz w układzie klimy i temu szyby parują .
Albo też możesz mieć zapchane sączki od klimy i wodę masz w układzie klimy i temu szyby parują .
Nie ma to jak 4.2 Quattro 
Ps:
Wymiana uszczelki pod pokrywą zaworów - Audi A6.
Wypalanie DPF Audi A6 i A8.
Audi A6 C5. Brak RDS w FIS.

Ps:

- 123mielony
- Super Klubowicz
- Moje auto: A8 D3
- Rocznik: 2005
- Silnik: V8 4.2
- Skrzynia: Tiptronic
- Paliwo: Benzyna
- Imię: Krzysztof
mdamian pisze:zobacz czy pod szybą pod maską nie stoi tobie woda , może to też być powód zamkniętych wywietrzników w bagażniku , które są pod tylnym zderzakiem przy lewym i prawym kole .
Siemka, pod maską na podszybiu nie stoi woda (byłem ostatnio w serwisie i mi przetkali wszystkie tunele) czyli ta opcja odpada, muszę jeszcze sprawdzić te wywietrzniki w bagażniku i sączki od klimy
hej wracajac do tematu poniewaz jak kolega wyżej mam problem z zaparowanymi szybami a napewno wody nie mam na podszybiu i saczki też przepchane oprocz tych z tylu , moje pytanie jak tam sie dostac i od czego one wogole są te wywietrzniki w bagażniku????
Radość z jazdy zaczyna się tam, gdzie kończy się ekonomia To świat którego muzyką jest ryk silników.
od tego że jak wpada powietrze klimatyzacją do kabiny to żeby mogła przewietrzyć auto .nynek16 pisze:od czego one wogole są te wywietrzniki w bagażniku????
Zastanów się , jeśli powietrze wpada przez klimę a nie było by ujścia powietrza to po pewnym czasie w samochodzie by śmierdziało a tak to te wywietrzniki działają jak wyciąg w kuchni ;-)
Ps:

Ps:

trzeba zdjąć zderzak i będziesz widział , czy otwarte czy zamknięte , a to że szyby parują , a te wywietrzniki są otwarte to jednak bym posprawdzał odpływy i sączki czy się nie zapchały . A nawiew jak masz włączony to z klimą , czy na econ :?: :?:
Ps:

Ps:

saczki i odpływy sa drożne bo przepychalem filtry wymienilem , ogólnie to jest tak ze raz nie paruje a raz tylko odpale silnik i moment zaparowane czy na econ czy na klimie jeden byk na econ troche szybciej co najlepsze ze parują wszystkie szyby nawet tylna:/ a wywietrzniki skoro odpowiadają za wentylacje kabiny to powinno być dojście do tych kratek od srodka czy sie myle?
Radość z jazdy zaczyna się tam, gdzie kończy się ekonomia To świat którego muzyką jest ryk silników.
jest dojście od środka , musisz boczek ze schowkiem odkręcić po lewej stronie , tam masz chyba zmieniarkę i tv i tam dojdziesz , tak samo z drugiej strony tam gdzie aku , a sprawdź czy pod dywanikami nie masz czasem mokro :-/
Ps:

Ps:

- 123mielony
- Super Klubowicz
- Moje auto: A8 D3
- Rocznik: 2005
- Silnik: V8 4.2
- Skrzynia: Tiptronic
- Paliwo: Benzyna
- Imię: Krzysztof
no kurde troszku mam:/ z czym to sie je wcześniej mialem zapchane odpływy i na zakretach lalo mi sie na stopy moze być że nie wysuszone ? no ale np. dzisiaj nie zaparowały,, zauważyłem ze tylna szyba ciagle do połowy jest zaparowana ;/ nie no rece opadaja mi juz na nia:/mdamian pisze:jest dojście od środka , musisz boczek ze schowkiem odkręcić po lewej stronie , tam masz chyba zmieniarkę i tv i tam dojdziesz , tak samo z drugiej strony tam gdzie aku , a sprawdź czy pod dywanikami nie masz czasem mokro :-/
[ Dodano: 2011-11-23, 00:08 ]
któryś mi tryka ale ogólnie wieje przez wszystkie kratki...123mielony pisze:Panowie a może któryś silniczek od klap nawiewów poległ.
- rollo_tomasi
- Forum Audi A8
-
- Super Klubowicz
Odgrzewam kotleta i mam pyatnie bo wlasnie saczki odczepilem syf byl woda poszla nie duzo ale zawsze co skutkowalo parowaniem i woda pod wykladzina teraz tu jest pytanie co dalej zeby nie bylo tej wody z klimy czy tam moze jest jeszcze czy poprostu to co zlecialo to wszystko .mdamian pisze:zobacz czy pod szybą pod maską nie stoi tobie woda , może to też być powód zamkniętych wywietrzników w bagażniku , które są pod tylnym zderzakiem przy lewym i prawym kole .