![]() |
![]() |
![]() |
[D2 97 2.5TDI ] Webasto - problem
[D2 97 2.5TDI ] Webasto - problem
Witam, mam pytanie dot. webasta w mojej ósemce, nie mam do niego kompletnie żadnego sterowania. Ostatniej zimy wymieniłem w nim silniczek dmuchawy firmy Buhler. Załącza się odpowiednio od temperatury czy jest jakaś możliwość nim sterowania? Po jego automatycznym włączeniu bucha straszny dym, nie grzeje chyba w ogóle. Czy macie jakieś rady? Do czego służą przyciski ''econ'' ''rest'' auto na panelu klimy? dodam że z powodu braku chłodnicy klima nie działa. Na ''econie'' webasto się nie załącza. Jak sprawdzić czy działa prawidłowo?
Ostatnio zmieniony 19 gru 2013, 23:19 przez erdru21, łącznie zmieniany 1 raz.
Re: Webasto w 2,5 tdi
Guzikiem econ włączasz klimę, a resetem dogrzewanie wnętrza na przykład jak idziesz zapłacić za paliwo.erdru21 pisze:Witam, mam pytanie dot. webasta w mojej ósemce, nie mam do niego kompletnie żadnego sterowania. Ostatniej zimy wymieniłem w nim silniczek dmuchawy firmy Buhler. Załącza się odpowiednio od temperatury czy jest jakaś możliwość nim sterowania? Po jego automatycznym włączeniu bucha straszny dym, nie grzeje chyba w ogóle. Czy macie jakieś rady? Do czego służą przyciski ''econ'' ''rest'' auto na panelu klimy? dodam że z powodu braku chłodnicy klima nie działa. Na ''econie'' webasto się nie załącza. Jak sprawdzić czy działa prawidłowo?

-
- Super Klubowicz
Twoje webasto to tzw dogrzewacz i zasadniczo nie masz wplywu na jego dzialanie. Załacza sie ponizej 5'C. Guzikiem Econ wylaczasz klime i dogrzewacz - tzn jak sie swieci to nie dziala jedno i drugie. Rest to funkcja wykorzystania ciepla wylaczonego silnika do dogrzania kabiny.
Masz problem z autem? Zapraszam:
Magnice ul.Kwiatowa 1
10km od Wrocławia
Magnice ul.Kwiatowa 1
10km od Wrocławia