[D2 97 4.2PB/LPG ] Problem z ogrzewaniem
[D2 97 4.2PB/LPG ] Problem z ogrzewaniem
Witam i mam pytanie gdzie mozna na dolnym slasku naprawic uklad ogrzewania ,jakis zaklad specjalizujacy sie w tym ?? pozdrawiam
Ostatnio zmieniony 20 kwie 2012, 00:26 przez glonek, łącznie zmieniany 1 raz.
chodzi oto ze ogrzewanie jest ale paruja szyby jak jest silnik rozgrzany i sie przycisnie gazu zachodza para niezawsze ale zdaza sie czesto, lub jak jezdze dluzej parkuje na parkingu wracam do auta np. po 2 godzinach wlanczam auto i odrazu para wchodzi na szyby gwaltownie i niwiem dlaczego, dziwne bardzo .
No i problem do rozpracowania przez godzinkę (z wypiciem browarka). Najprawdopodobniej musisz wyczyścić odpływy z klimatronika i z podszybia. Skontroluj stan filtrów kabinowych - jak zasyfione przyda się je wymienić. Jeśli chodzi o sączki instrukcja co trzeba zrobić:http://www.audipages.com/Tech_Articles/heatac/exaporatordrains.html (tylko bądź przygotowany, że jak zdejmiesz sączki z klimatronika (te pomarańczowe odpływy) to z litr wody może polecieć :lol: ) - 8-emeczki tak mają, że te odpływy lubią się zapchać, zaczynają szyby parować, a jak zbierze się na prawdę dużo wody to albo zacznie z nawiewów chlapać, albo na nogi woda się wyleje...
fajnie chlopaki i dzieki za pomoc , ale nie jestem pewien czy to to , podzszybie wyczyszczone woda niestoi i filtry wymienione , niewiem jak te boczki sciagnac od tunelu tam gdzie sa te cycki pomaranczowe , ten rysunek jakos dziwnie to pokazuje hehe , sa chyba przykrecane na jedna srubke po bokach czy jakos inaczej ma ktos jakies normalne fotki zrobione przez siebie dokladnie co i jak , bo mnie nerwy szarpna i lepiej zebym czegos nie popsuł :):) pozdrawiam panowie