Tak jak w temacie, mam kolejny problem, którego nie znalazłem wcześniej na forum.
Otóż, wszystko było ok, pomijając fakt że od roku coś nawala z klimatronikiem, klapkami strerującymi nawiewem i temperaturą nawiewu, ale klima i ogólnie moc nawiewu działały bez zarzutu.
W czasie jazdy nawiew wyłączył się nagle, nic nie raagowało na regulację klimatronikiem.
Wyłączyłem klimatronik na jakieś 15 min. odpaliłem z powrotem i zaczęło działać, co jakiś czas na chwilę przerywało nawiew.
Gdy dojechałem do domu wyłączam auto i ku mojemu zdziwieniu nawiew dalej działa (chyba na minimalnych obrotach).
Pierwsze co zrobiłem, bo nie mam w domu dobrego vaga, odpiąłem aku na pół godzinki, ale problem nie zniknął.
Sprawdziłem wszystkie bezpieczniki, są w porządku. Sprawdziłem też te przekaźniki pod nogami pasazera, jeden z nich regularnie przełaczał się (nr 382).
Ostatecznie rozłączyłem wtyczkę pod maską zaraz pod tą klapką która steruje czy jest obieg zamknięty obiegu, czy bierze z zewnątrz powietrze. Ma ktoś jakiś pomysł co z tym zrobić? bo jak będzie deszcz to bez nawiewu jeździć ciężko... pozdrawiam!
![]() |
![]() |
![]() |
[D2 98 4.2PB/LPG ] Nawiew działa bez przerwy
[D2 98 4.2PB/LPG ] Nawiew działa bez przerwy
Ostatnio zmieniony 25 sie 2014, 17:22 przez ktptomas, łącznie zmieniany 1 raz.
Re: Nawiew dziala bez przerwy nawet na wyłą
Jeśli posiadasz solardach to jest normalne.ktptomas pisze: Gdy dojechałem do domu wyłączam auto i ku mojemu zdziwieniu nawiew dalej działa (chyba na minimalnych obrotach)
Promienie słoneczne wyłapywane przez panel słoneczny, napędzają wiatrak w celu wentylacji wnętrza pojazdu.
Jeśli masz problemy z wiatrakiem to najprawdopodobniej skończyły się szczotki, lub rozleciały się łożyska ślizgowe.
ernesto dzieki za odpowiedz, niestety nie mam solar dachu...
http://www.a8team.pl/topics16/5458.htm
znalazlem podobny temat w koncu,
ale nie jest do konca wyjasniony, tylko o tym rezystorze.
Gdzie jest wogole ten rezystor, żeby go sprawdzić ??
http://www.a8team.pl/topics16/5458.htm
znalazlem podobny temat w koncu,
ale nie jest do konca wyjasniony, tylko o tym rezystorze.
Gdzie jest wogole ten rezystor, żeby go sprawdzić ??