części samochodowe Tarcze, hamulce części samochodowe iparts.pl

[D2 ALL ] Kawałki styropianu lecą do środka

Osek
Forum Audi A8
Forum Audi A8

[D2 ALL ] Kawałki styropianu lecą do środka

Post autor: Osek » 06 lip 2011, 12:37

Witam
Jakiś czas temu stałem pod blokiem który był ocieplany, od tamtej pory co jakis czas wlatują mi pyłki tego styropianu do środka samochodu. Zacząłem drążyć temat i wywnioskowałem po przeczytaniu kilku postów że nie mam filtrów kabinowych. (podczas zakupu nawet nie zwróciłem na to uwagi) Otwierając maskę po lewej i prawej stronie jest gdzie powinny być filtry mam tylko cieniutkie gąbki. I teraz chciałbym zamontować sobie te filtry tylko się zastanawiam czy ta gąbka jest częścią całej obudowy filtrów ? Czy jak kupię te filtry to one tam wchodzą na jakieś zatrzaski ? czy powinna być jakaś jeszcze obudowa tego ? Zastanawiam się czy czegoś jeszcze mi tam nie brak aby mógł poprawnie zainstalować te filtry.
Ostatnio zmieniony 08 lip 2011, 15:58 przez Osek, łącznie zmieniany 3 razy.

Awatar użytkownika
dice111
Moderator
Moderator
Moje auto: S8 D2
Rocznik: 1996
Silnik: V8 4.2
Skrzynia: Manual
Paliwo: Benzyna
Imię: AHC by MTM

Post autor: dice111 » 06 lip 2011, 13:08

Ktoś tam tylko "gąbki" wsadził ? Zobacz czy filtry są zamontowane prawidłową stroną.
Odczepiasz sama obudowe, wyrzucasz stary filtr, zakladasz nowy, zamykasz - tyle.
Polecam zakup węglówek.
Black Cars Matters

Osek
Forum Audi A8
Forum Audi A8

Post autor: Osek » 06 lip 2011, 16:08

dice111 pisze:Ktoś tam tylko "gąbki" wsadził ? Zobacz czy filtry są zamontowane prawidłową stroną.
Odczepiasz sama obudowe, wyrzucasz stary filtr, zakladasz nowy, zamykasz - tyle.
Polecam zakup węglówek.
Ok sprawdziłem Fałszywy alarm, mam tam jakis filtr Valeo dość brudny już, tylko zastanawiam się bo z jednej strony jest pokryty gąbką czy ta gąbka ma być w stronę silnika czy w stronę maski ? Musze zamówić nowe a tę węglowe jakieś konretne masz na myśli ?

[ Dodano: 2011-07-06, 23:25 ]
A może jeszcze ktoś wie skąd może się brać w kabinie z wylotów te kawałki styropianu ? przecież wszystkie filtry nie przepuściły by takiego czegoś.

[ Dodano: 2011-07-07, 11:01 ]
Może mi jeszcze ktoś powiedzieć czy jak jest ta środkowa kratka przy samej szybie to ona ciągnie powietrze przez te filtry kabinowe tak? To czy na masce ta cześć co sie styka ta kratka nie podoba mieć jakiejś uszczelki ? Do okola tej kratki jest tylko gabka. Bo staram sie zlokalizować te wlatywanie styropianu do środka :/

Awatar użytkownika
dice111
Moderator
Moderator
Moje auto: S8 D2
Rocznik: 1996
Silnik: V8 4.2
Skrzynia: Manual
Paliwo: Benzyna
Imię: AHC by MTM

Post autor: dice111 » 08 lip 2011, 15:58

Żebrowanie filtra w strone maski. Filtry - MANN, FRAM, DENSO... Dla klimatyzacji najlepiej węglowe.

Schemat jak to jest rozwiązane:

Obrazek
Black Cars Matters

ODPOWIEDZ

Wróć do „A8 D2 (1994 - 2002)”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl