[D2 ALL] Ogrzewanie wnetrza
[D2 ALL] Ogrzewanie wnetrza
witam.Grzeje tylko jedna strona wnetrza ta od kierowcy,natomiast od pasazera leci caly czas zimne czy to na szybe czy to z kratek mimo ustawienia temp na 27 stopni i przekrecena pokretla na cieplo (kratki) to i tak leci zimne.Co jest powodem?Czy w osemie tez sa elektrozaworki gdzies na wezach tak jak w bmw czy cos innego? Zima za pasem panowie i piec musi dzialac.
Ostatnio zmieniony 17 gru 2010, 00:20 przez paulo79, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Forum Audi A8
-
- Forum Audi A8
-
- Forum Audi A8
Szanowni,
Ja mam inne dwa tematy, a mianowicie temperaturę nawiewu:
1. Temperatura na obie strony ustawiona powiedzmy na 26 stopni. Podczas gdy silnik ma wolne obroty, z kratek wieje zimne. Natomiast po zwiększeniu obrotów, wieje gorące. Po zejściu z powrotem do wolnych obrotów znów zima. Co może być powodem?
2. Temperatura ustawiona na LO ( lub inną wartość, bez znaczenia) i w trybie ECON zawsze wieje ciepłe powietrze, wyraźnie cieplejsze niż powinno ze względu na temp otoczenia. Po włączeniu AUTO, czyli załączeniu klimy daje zimnym aż mrozi...
Będę wdzięczny za podpowiedzi co z tematem zrobić
Pzdr
Ja mam inne dwa tematy, a mianowicie temperaturę nawiewu:
1. Temperatura na obie strony ustawiona powiedzmy na 26 stopni. Podczas gdy silnik ma wolne obroty, z kratek wieje zimne. Natomiast po zwiększeniu obrotów, wieje gorące. Po zejściu z powrotem do wolnych obrotów znów zima. Co może być powodem?
2. Temperatura ustawiona na LO ( lub inną wartość, bez znaczenia) i w trybie ECON zawsze wieje ciepłe powietrze, wyraźnie cieplejsze niż powinno ze względu na temp otoczenia. Po włączeniu AUTO, czyli załączeniu klimy daje zimnym aż mrozi...
Będę wdzięczny za podpowiedzi co z tematem zrobić
Pzdr
Marcin
4WD + 1WD
4WD + 1WD
-
- Forum Audi A8
-
- Super Klubowicz
Rafal a moze filter przeciwpylkowy musisz wymienic?Rafelek pisze:Panownie a u mnie jest taki problem że po bokach grzeje a tunel środkowy i nawiew na szybę daje zimnym. Tak się dzieje jak są minusowe temperatury. Podłączyłem pod kompa i żadnego błędu nie pokazuje. Może ktoś poradzi bo teraz przy tych mrozach trochę zimno w aucie :-/