Witam wszystkich... dzisiaj pojawił się problem z temperaturą wody , na odpalonym silniku tem.trzyma okolo 90° ale jak przez jakis czas trzymam na wysokich obrotach tem. Skacze do 120° , sprawdziłem parę rzeczy do pierwszego rozgrzania silnika i ...
Płyn chłodzący jest
Wentylatory działają
Mimo że zegary pokazuja 90° płyn w zbiorniczku jest letni
Wąż chłodnicy od strony kierowcy gorący (miękki)
Wąż chłodnicy od strony pasażera prawie zimny (miękki)
Przy tem. 120°
Wentylatory działają na maksa
Płyn w zbiorniczku nadal nie gorący
Wąż chłodnicy od strony kierowcy gorący (twardy)
Wąż chłodnicy od strony pasażera ciepły (twardy)
Teraz mam pytanie 😊 czy może być to wina termostatu czy raczej pompa wody siada ?
[D3 05 3.2FSI ] Temperatura wody
-
- Forum Audi A8
- Moje auto: A8 D4
- Rocznik: 2014
- Silnik: V6 3.0 TDI
- Skrzynia: Automat
- Paliwo: Diesel
- Imię: Arek
[D3 05 3.2FSI ] Temperatura wody
Moj Retrofit
Tylna klapa el. ,Dociagi ,Tylne drzwi rolety el. ,Hak holowniczy ,Webasto T90 ,TPMS ,Kierownica F1 (lopatki) ,Brama garazowa ,Kamera Cofania ,TV ,AMI ,Asystent Pasa ,Lodowka ,Zderzak S8 po lifcie ,Asystent Toru Jazdy, zmiana BOSE na BANG&OLUFSEN
ROBIE
RSE DVD
PLAN
szukam podpowiedzi , co jeszcze moge zrobic ?
Tylna klapa el. ,Dociagi ,Tylne drzwi rolety el. ,Hak holowniczy ,Webasto T90 ,TPMS ,Kierownica F1 (lopatki) ,Brama garazowa ,Kamera Cofania ,TV ,AMI ,Asystent Pasa ,Lodowka ,Zderzak S8 po lifcie ,Asystent Toru Jazdy, zmiana BOSE na BANG&OLUFSEN
ROBIE
RSE DVD
PLAN
szukam podpowiedzi , co jeszcze moge zrobic ?
-
- Forum Audi A8
Zdemontowalem termostat i pompę wody , jutro składam zamówienie , bardziej wyglada na uszkodzoną pompę wody gdyż łopatki zamontowane na czpieniu kręcą się w koło mimo ze główne koło napędzane przez pasek jest na sztywno skręcone w imadło , nke zakładałem termostatu do gorącej wody w celu sprawdzenia bo i tak będę wymieniał na nkwy , dam znać jak zmontuje wszystko razem czy usterka znikła...
-
- Forum Audi A8