części samochodowe Tarcze, hamulce części samochodowe iparts.pl

felgi - sklep internetowy ucando.pl

[D3 ALL ] Podświetlenie tablicy rejestracyjnej LED

Dokładane DVD, tunery TV, radia CB, nawigacje GPS, moduły do telefonów GSM, videorejestratory, przeróbki elektryki i elektroniki zmieniające funkcjonalność auta, nowe gadżety.
Awatar użytkownika
drago_o
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: drago_o » 04 sty 2018, 07:51

FOSS pisze:Usterki w zakresie podświetlenia tablicy rejestracyjnej nigdy nie pokazuje na FIS.
Błąd zapisuje się tylko w sterowniku.
uzlik pisze:Mi po wymianie na ledy do podświetlenia tablicy wywalało błąd na fisie. Wróciłem do standardowych żarówek.
Nie wiem od czego to zależy ale spotkałem się z oboma sytuacjami. Ale nie tylko z żarówkami rejestracji ale też lampy tylnej gdzie sterownik nie dawał błędu na FIS a lampa nie świeciła.

[ Dodano: 2018-01-04, 07:51 ]
preston81 pisze:a myslalem ze tuning wizualny :) tak jak ludzie wsadzaja ledowe podswietlenie calego wnetrza - stevie wonder edition :D
Czyli uważasz poprawianie wrażeń estetycznych we własnym aucie za agrotuning? Ciekawe... ;) Nienawidzę ciepłego światła... tak mam. Dobrze, że mieszkam na wsi i mój tuning ma usprawiedliwienie :)
Moje D3:
http://www.fotosik.pl/u/dragonek1990/album/1562323
Chomik pełen informacji, instrukcji (EN/PL):
http://chomikuj.pl/drago_o/VAG

Awatar użytkownika
uzlik
Forum Audi A8
Forum Audi A8

Post autor: uzlik » 04 sty 2018, 14:13

Ja tam nic nie mam do ledów. Zostawiłem te pod drzwiami, bo tam błędów nie wywala (akurat u mnie).
Pamiętam jak kiedyś miałem w passacie całe wnętrze w zimnych ledach. W porównaniu ze zwykłym oświetleniem dużo jaśniej świeciły ledy. Ale to inne auto.

McBoss
Forum Audi A8
Forum Audi A8

Post autor: McBoss » 05 sty 2018, 20:46

Panowie napiszę i tutaj bo strone wcześniej opisałem swój problem który zasiał może i zamęt...

Nałożyło się w jednym czasie kilka problemów i wszystko zwaliłem na LEDy, ale:
- auto miało wymieniany rozrząd i - wtyczka w zderzaku m. in. od halogenów przeciwmgłowych nie łączyła, poprawiłem to i halogeny świecą i błędów nie ma,
- audik miał wymieniany alternator (na który czekałem ponad 7 dni), a w tym czasie był odłączony akumulator i moduły pogubiły kodowania...
- poprawnie zakodowałem Control Head [07] oraz Moduł Komfortu [46] i problemy z tylnym oświetleniem i kierunkami zniknęły (mam nadzieje, że na stałe)

Auto po wymianie rozrządu, stało pod domem gdzie wymieniałem alternator na który czekałem ponad tydzień. W ten czas zamontowałem te LED'y w oświetleniu tablicy rej. i tak to wszystko wyszło, że myslalem, ze to przez nie...

Teraz zastanawiam się nad jeszcze jedną próbą z tymi ledami... <hmm>

ODPOWIEDZ

Wróć do „A8 D3 (2002 - 2009)”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl