![]() |
![]() |
![]() |
[D3 ALL] Jakie CB??
- 123mielony
- Super Klubowicz
- Moje auto: A8 D3
- Rocznik: 2005
- Silnik: V8 4.2
- Skrzynia: Tiptronic
- Paliwo: Benzyna
- Imię: Krzysztof
- 123mielony
- Super Klubowicz
- 123mielony
- Super Klubowicz
foxik33 pisze:123mielony, weź to usuń z tego środka klapy.. Tak zamontowana antena psuje cały urok auta.
Spokojnie Panowie w moim wypadku CB jest używane żadko ale lubie mieć wrazie czego, 85% czasu ta antena spędzi w bagażniku więc na klapie zostanie tylko foljowa podkładka a tak na marginesie to żadna antena CB nie dodaje uroku i bez znaczenia jak dla mnie czy ona jest na dachu na klapie czy na błotniku wygląda to słabo i tyle ale co poradzić.wafelo pisze:Słabo ta antena wygląda na środku klapy
To jest uchwyt magnetyczny przylkejany na taśmę dwustronnąwafelo pisze:Co to masz za uchwyt gruszki przy siedzeniu ?
http://allegro.pl/magnes-magnetyczny-uc ... 48877.html
- foxik33
- Forum Audi A8
- 123mielony
- Super Klubowicz
Ale w D3 nie ma sterczących anten od zwykłego radia.foxik33 pisze:ale jak dasz malutką antenę po stronie anteny od zwykłego radia, to aż tak tragicznie to nie wygląda..
Wcześniej miałem zamontowaną małą zgrabną czarną antenkę Sirio Micro 32 która tylko niestety ładnie wyglądała i dlatego zdecydowałem się na coś trochę dłuszego.Jakiś president mały i całkiem zgrabnie to może wyglądać..
-
- Forum Audi A8
Polecam antenę tą co masz pirat lub sirio t27 (anteny takie same). Sirio ma trochę lepsze wykonanie ale zasięgi są prawie identyczne - sprawdzane ze znajomym na takich samych radyjkach. Pirat jedynie może mieć problem z tą wtyką którą wkręcasz do anteny dlatego najlepiej wzmocnić rurką termokurczliwą.
- Druss
- Super Klubowicz
mielony z tego co wiem to po ustawieniu SWR nie można odczepiać całej anteny z magnesem (odkręcić od magnesu można) bo później znów trzeba ustawiać SWR żeby była dobrze zestrojona, a zle zestrojona antena może spalić i radio i antenę.123mielony pisze:85% czasu ta antena spędzi w bagażniku więc na klapie zostanie tylko foljowa podkładka
- 123mielony
- Super Klubowicz
Kolego może się mylę ale jeśli postawisz antenę dokładnie w tym samym miejscu co przy strojeniu i nie będziesz ingerował w przewód antenowy to nic nie powinno sie zmienić.Druss pisze:123mielony napisał/a: 85% czasu ta antena spędzi w bagażniku więc na klapie zostanie tylko foljowa podkładka
mielony z tego co wiem to po ustawieniu SWR nie można odczepiać całej anteny z magnesem (odkręcić od magnesu można) bo później znów trzeba ustawiać SWR żeby była dobrze zestrojona, a zle zestrojona antena może spalić i radio i antenę.
- Druss
- Super Klubowicz
-
- Forum Audi A8
Ja zajmuje się sprzedażą i montażem CB, tutaj jest moja strona internetowa -------> www.em-audio.pl
Jeżeli macie jakieś pytania postaram się odpowiedzieć
Jeżeli macie jakieś pytania postaram się odpowiedzieć
- 123mielony
- Super Klubowicz
Tak jestem pewien bo na klapie mam nalejoną folię ochronną tej samej średnicy co magnez w antenie.Druss pisze:A jestes pewny że postawisz antenę dokładnie w tym samym miejscu
Jak kolega siedzi w temacie to może rozwieje nasze wątpliwości?emre pisze:Jeżeli macie jakieś pytania postaram się odpowiedzieć
-
- Super Klubowicz
Re: cb
Kolego możesz coś więcej powiedzieć teraz o tym Venus-ie. Plusy i minusy, czy kupiłbyś go drugi raz wiedząc co nieco już o nim czy zdecydowałbyś się na coś innego może. Niestety w ostatnim czasie 2 mandaciki na prawie tysiąc w tym duża liczba punktów (nawet nie wiem czy mam jeszcze prawko) plus króciutki pościg na sygnale przekonały mnie do tego urządzeniawafelo pisze:Po długich poszukiwaniach znalazłem radio cb
-
- Forum Audi A8
Jedynym problemem w tym radyjku - nie wiem czy to wina anteny (możliwe że za krótka) to szumy na automatycznym SQL które pojawiają się nie zawsze, przeważnie przy dużym nasileniu ruchu, reszta naprawdę super. Można pokombinować z anteną na trochę dłuższą. Ustawienie SQL ręcznie jest od 1-15 i przestaje wszystko szumieć przy 9 ale ma wtedy zmniejszony zasięg odbioru. Lepsza antena naprawdę powinna załatwić sprawę.