[D3 ALL ] Klapa się nie otwiera sama...
- chargedmiki
- Forum Audi A8
- club-iguana
- Forum Audi A8
Słuchajcie mam nowe info. Klapa wariuje przez to, że są luzy na zawiasach i przy podnoszeniu klapa jest przekoszona i siłownik nie ma siły jej ciągnąć.
Info z serwisu, u mnie tak właśnie jest. Jak pomogę lekko lewej stronie klapy to ładnie otwiera.
Info z serwisu, u mnie tak właśnie jest. Jak pomogę lekko lewej stronie klapy to ładnie otwiera.
CCCO A8 D2 4.2 '96 -> Allroad 2,7T '02 -> A8L D3 4.2 '04 - to wszystko już było.
Nie wiem czy u mnie to silnik, jutro nagram filmik, objaw jest twki ze przy otwieraniu od strony silnika ciagnie mocniej klape z prawej , co powoduje wygiecie klapy od strony silnika , strona prawa wyzej , lewa nizej , jak delikatnie popchne pokrywe odclewejvtak aby szla rowno do gory bez wyginania to jest ok
- club-iguana
- Forum Audi A8
- pawelec
- Forum Audi A8
A u mnie jest dziwny odgłos jakby zębatka na trybie się kręciła .... chodzi i chodzi a klapa się nie podnosi i tak jak piszecie .... pomogę lekko i się podnosi a z zamykanie problemów nie ma... choć tylko czasem wcisne guzik to ruszy 2 do 3 cm i się klapa wróci do pozycji otwartej na maxa
Ten odgłos tyrkotania tez macie?
Ten odgłos tyrkotania tez macie?
Z ciekawości to co w tych silnikach się psuje że nie podnoszą? Moja klapa też robi się co raz słabsza. Chciałbym do tego zerknąć w niedalekiej przyszłości i zbieram info. Jednak nic mi ni terkocze a silnik działa. Wydaje się jedynie za słaby. Czy ma któryś z Kolegów wiedze co tam pada? Może gdyby pogrzebać to się uda naprawić bo kupić za ponad 2k silniczek to głupota a za 500-600 zł to loteria i za chwilę może być to samo. Podpowiecie coś? Rozbierał to ktoś z Was?