części samochodowe Tarcze, hamulce części samochodowe iparts.pl

felgi - sklep internetowy ucando.pl

[D3 ALL ] Podwójne szyby boczne

Marcin2013
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: Marcin2013 » 12 lip 2018, 14:09

Hmm. napisałem tak bo kiedyś zadzwoniłem do producenta i rozmawiałem z kobietą na dziale sprzedaży i taka informację dostałem że te zespolone to właśnie antywłamaniowe, z drugiej strony jeśli folia miałaby mocno blokować dźwięk to zapewne można taką folie kupić (jeśli istnieje) i nakleić normalnie na szybę od wewnątrz :] Etka podaje dwa rodzaje szyba normalna i "szyba zespolona izolowana antywłamaniowa" ,a na mojej przedniej mam znaczek temperatury :] .

denveco
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: denveco » 20 lip 2018, 06:43

No to w końcu jest różnica w wyciszeniu mając podwójną szybę VSG w porównaniu z pojedynczą czy nie? Czy to tylko chodzi o to że szyba jest trudniejsza do zbicia? Bo jak ktoś wcześniej napisał pojedyncza ma 4mm a podwójna ma 2 szyby po 2mm??

Pczester
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: Pczester » 20 lip 2018, 08:28

denveco pisze:No to w końcu jest różnica w wyciszeniu mając podwójną szybę VSG w porównaniu z pojedynczą czy nie? Czy to tylko chodzi o to że szyba jest trudniejsza do zbicia? Bo jak ktoś wcześniej napisał pojedyncza ma 4mm a podwójna ma 2 szyby po 2mm??
Ja po zmianie na VSG nie widzę żadnej różnicy w wyciszeniu wnętrza auta. Dobrze ze dostałem szyby bardzo tanio, bo byłaby to strata pieniędzy moim zdaniem.

WariatFuriat
Forum Audi A8
Forum Audi A8

Post autor: WariatFuriat » 20 lip 2018, 09:55

maciu pisze:
WariatFuriat pisze:No nie do końca bo mam szyby z tego samego rocznika i jedne mają oznaczenie VSG a drugie accustic. Poza tym jedne różnią się od drugich. Te wyciszane mają grubszą folię. Tą są dwie różne opcje.
Grubszą? O ile jest grubsza szyba.
Sama szyba nie jest grubsza. Grubsza jest folia w środku kosztem grubości szkła. Jak by ktoś miał urządzonko do pomiaru natężenia hałasu to można by przetestować jak jest różnica między zwykłą VSG a accoustic.

ODPOWIEDZ

Wróć do „A8 D3 (2002 - 2009)”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl