Ogólnie największym problemem wg mnie będzie zamontowanie tego (zakładam, że szkła mają utrzymany reżim "produkcyjny" jeśli można to tak nazwać, a jest to do zrobienia jeśli gościu ma jakąś matrycę przygotowaną). Ja ostatnio wklejałem z powrotem mój oryginalny klosz bo przy ściąganiu zderzaka lekko zahaczyłem i cały odpadł. Próbowałem go czyścić ze starego kleju (chciałem wydłubać wszystkie kryształki z klosza), próbowałem też dremlem delikatnie zeszlifować klej i zauważyłem, że od strony widocznej (czyli to co widzimy) będzie bardzo widoczne podszlifowanie kleju dremlem (po prostu szkło prześwituje i kiepsko to wygląda). Skończyło się tym, że stary klej zdjąłem tam gdzie po prostu dało się go nożykiem podważyć i wydłubać, a gdzie trzymał mocno, zostawiłem. Całość skleiłem klejem przezroczystym. I chyba to jest najważniejsze. Użycie jakiegokolwiek kleju, który ma barwę lub nie jest krystalicznie przezroczysty po zastygnięciu, zaowocuje tym, że patrząc potem na lampę, będzie wszystko widać.
Dlatego jeśli ten klosz z OLX jest o odpowiedniej krzywiźnie i odpowiednio docięty, powinno to wygladać spoko. Tylko ważne jest staranne wklejenie i użycie przezroczystego (ale dosłownie przezroczystego) kleju.