części samochodowe Tarcze, hamulce części samochodowe iparts.pl

[inne] Brak ogrzewania na wolnych obrotach

grzybek86
Super Klubowicz
Super Klubowicz

[inne] Brak ogrzewania na wolnych obrotach

Post autor: grzybek86 » 11 sie 2017, 14:18

Moze ktoś mi pomorze.

Otoz Avensis 2.0D 116km. nagrzewa siesilnik bardzo szybko i problemu z tym nie ma, jednak problem jest z ogrzewaniem dopoki jade i samochód ma wyzsze obroty leci az gorace powietrze z nadmuchów, ja zatrzymam sie na wolnych obrotach to na max temperaturze leci max letnie powietrze zamiast goracego? co moze byc powodem? płyn jest i samochód nagrzewa sie normalnie.
czyzby pompa? była zmieniana jakies 60tys temu
jeszcze zauwazylem ze jak dam max teperature i wyłacze nawiew na off to jak jade leci lekko powietrze gorace

ernesto

Post autor: ernesto » 14 sie 2017, 07:00

To że leci lekko gorące powietrze może być spowodowane konstrukcja układu wentylacji.
Pęd powietrza dostaje się do zespołu nagrzewnicy i przelatuje sobie swobodnie do kabiny.
Podobnie miałem w A4 B5. Zawsze coś powietrza leciało nawet jak wyłączony był nawiew.
Co do samego problemu pierw polecił bym spróbować odpowietrzyc układ chłodzenia. Może być zapowietrzony. Ss uklady które nawet Bóg nie jest wbstsnie odpowietrzyc i trzeba zasięgnąć wiedzy jak wygląda procedura w danym modelu.
Co do pompy wody też można mieć podejrzenie, że nie goni płynu tak jak powinna. Spotykalem się z przypadkami gdzie pompy potrafiły polecieć po 10tyś.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Inne ogólne”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl