Tarcze, hamulce części samochodowe iparts.pl Sklep Motostacja

A8 impregnacja Zima

Wszystko co związane z pielęgnacją i kosmetyką nadwozia oraz wnętrza auta.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
SamackA8
Super Klubowicz
Super Klubowicz

A8 impregnacja Zima

Post autor: SamackA8 » 12 wrz 2012, 15:04

Witam. Otóż wielkimi krokami zbliża się zima, dlatego pytam Was forumowicze czym i czy w ogóle impregnujecie, zabezpieczacie samochód na zimę. Chodzi mi np. o skórę w samochodzie, lakier, listwy chromowane, podwozie itd. Może coś w silniku też :?: nie wiem po prostu :P. Proszę Was o pomoc wcześniej miałem Omegę, Dodga Caravana 2008 rok to nie miałem tak jak w A8 czyli woski, polerki itd. No ale teraz jest Audi to trzeba zabezpieczać wszystko itp.
I love my A8, A6 and S3 :)
Forum Audi A6
Forum Audi A8
Forum Audi A7

bunga bunga
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: bunga bunga » 12 wrz 2012, 21:01

Zaproponowano mi oklejenie całego auta bezbarwną folią ochronną. Chroni przed mikro uszkodzeniami mechanicznymi i utlenianiem się lakieru. Ale auto jest trochę za stare. Z zewnątrz pasta polerska carvalet. Wewnątrz mleczko do skór carvalet. Wnętrze myję cleanerem tenzin i konserwuje mleczkiem 4-5 razy w roku. Jeszcze nie stosowałem impregnatu na zewnątrz. Oprócz biteksu do dużego fiata 20 lat temu. ;-)

8-)
Ostatnio zmieniony 21 wrz 2012, 21:18 przez bunga bunga, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Druss
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: Druss » 18 wrz 2012, 09:50

Myśle ze powinno być pożadne mycie, glinka, coś ściernego, politura, pożądny wosk i wosk w sprey'u wraz z jakimś cleaner/detailerem żeby czyścic autko z kurzu a jak bedzie zima trzebą ją przeczekać albo myć autko w ocieplanym garazu.
A wewnatrz, zestaw gliptone do skór i juz.

A po zimie znów woski, poleki, czyszczenie :)

Pozdrawiam.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Auto Detailing”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
części samochodowe Motostacja.pl części samochodowe ucando.pl części samochodowe iparts.pl