![]() |
![]() |
![]() |
[D2 95 2.8PB ] Webasto
-
- Forum Audi A8
[D2 95 2.8PB ] Webasto
Witam,
Mam pytanie. Gdzie w A8 D2 znajduje się wylot spalin w WEBASTO??
Pytanie wzięło się stąd, że trzymam auto w garażu blaszanym i chciałbym zimą je dogrzewać, zwłaszcza rano, przed wyjazdami do pracy, ale dowiedziałem się, że nie wolno używać tego w pomieszczeniach zamkniętych. W związku z tym wymyśliłem, że za podłącze do wylotu jakieś odprowadzenie spalin na zewnątrz garażu.
Ktoś już przerabiał takie coś u siebie??
Pozdrawiam
Mam pytanie. Gdzie w A8 D2 znajduje się wylot spalin w WEBASTO??
Pytanie wzięło się stąd, że trzymam auto w garażu blaszanym i chciałbym zimą je dogrzewać, zwłaszcza rano, przed wyjazdami do pracy, ale dowiedziałem się, że nie wolno używać tego w pomieszczeniach zamkniętych. W związku z tym wymyśliłem, że za podłącze do wylotu jakieś odprowadzenie spalin na zewnątrz garażu.
Ktoś już przerabiał takie coś u siebie??
Pozdrawiam
Ostatnio zmieniony 14 paź 2012, 11:46 przez bplukaszbp, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Forum Audi A8
Ale chwila-czy ten garaż to Twoje mieszkanie??-Nie,więc jak sobie na powiedzmy 15minut właczysz piecyk to co sie stanie od tych troszku spalin?? Uważam że nic i szkoda zachodu z jakimis weżykami,tyle co on nakopci to po otwarciu garażu odrazu wywietrzysz. Miałem swego czasu nieduży autobusik z piecykiem ktory zimowałem w garazu,nie był to jakiś hangar i jak sie webasto właczyło na pół h.to żadnej krzywdy nie było 

15 minut w pomieszczeniu zamknietym wystarczy żeby usnąć......... na wieki.Apophis pisze:Ale chwila-czy ten garaż to Twoje mieszkanie??-Nie,więc jak sobie na powiedzmy 15minut właczysz piecyk to co sie stanie od tych troszku spalin?? Uważam że nic i szkoda zachodu z jakimis weżykami,tyle co on nakopci to po otwarciu garażu odrazu wywietrzysz. Miałem swego czasu nieduży autobusik z piecykiem ktory zimowałem w garazu,nie był to jakiś hangar i jak sie webasto właczyło na pół h.to żadnej krzywdy nie było
-
- Forum Audi A8
Co prawda nie mam garażu przy domu, tylko "blaszaka" łączone rzędami i tyłami, ale wolałem jakoś odprowadzać te spaliny, bo to są garaże łączone i strach, żeby sąsiada z przeciwka, albo z boku nie przygazować:)
Teraz temat już nieaktualny, bo webasto padło....
Wymontowałem je i okazało się, że kable w środku są potopione, więc zima bez dogrzewania:(
Teraz temat już nieaktualny, bo webasto padło....
Wymontowałem je i okazało się, że kable w środku są potopione, więc zima bez dogrzewania:(
-
- Forum Audi A8
witam. przyłącze się do tematu mam w samochodzie audi a8 d2 4.2pb/lpg 95r. webasto ale nie chce się załączyć próbowałem połączyć się vagiem vag com kkl 409.1 i programem webasto thermo test 2002 v2.08 i też się nie łączy oczywiście przez gniazdo obd2 timer ustawie na daną godzinę np 22.00 i timer się uruchomi ale webasto nie działa i jeszcze jedno gdzie znajduje się bezpiecznik od webasta i przekaźniki bo morze tu jest problem.
Na przyszłość proszę się sumienniej dostosować do pkt. 8 regulaminu.
Pozdrawiam
Simone331
Na przyszłość proszę się sumienniej dostosować do pkt. 8 regulaminu.
Pozdrawiam
Simone331
Ostatnio zmieniony 06 kwie 2013, 22:12 przez Buniek4200, łącznie zmieniany 1 raz.