[D2 99 4.2PB/LPG ] Źle pracuje po wyłączeniu LPG
[D2 99 4.2PB/LPG ] Źle pracuje po wyłączeniu LPG
witam. mam pewien problem i na żadnym forum jak i na naszym nie znalazłem odpowiedzi. Otoż samochód jeździ normalnie dziwnie sie zachowuje jak wyłącze zasilanie LPG wtedy dziwnie zaczyna szarpac nie szczegolnie mocno ale denerwująco i delikatnie falują obroty na biegu jałowym. Auto na LPG jak i na PB jeździ normalnie brak spadku mocy itd. tylko to dziwne falowanie po wyłączeniu LPG. Miał ktoś podobny problem?
Kolego grzybek86, przy zakładaniu nowego tematu należy używać TAGów.
Masz ich całą rozwijaną listę, a wystarczy tylko wybrać odpowiedni.
Pozdrawiam
Simone331
Kolego grzybek86, przy zakładaniu nowego tematu należy używać TAGów.
Masz ich całą rozwijaną listę, a wystarczy tylko wybrać odpowiedni.
Pozdrawiam
Simone331
Ostatnio zmieniony 23 sie 2013, 09:50 przez grzybek86, łącznie zmieniany 3 razy.
Re: Dziwny objąw po wyłączeniu LPG
Obstawiałbym silniczek krokowy, odpowiada za wolne obroty na właściwym poziomie, ale dotyczy PB. Jednak to tylko jedna z hipotez, która na szybko przyszła mi do głowy.grzybek86 pisze:witam. mam pewien problem i na żadnym forum jak i na naszym nie znalazłem odpowiedzi. Otoż samochód jeździ normalnie dziwnie sie zachowuje jak wyłącze zasilanie LPG wtedy dziwnie zaczyna szarpac nie szczegolnie mocno ale denerwująco i delikatnie falują obroty na biegu jałowym. Auto na LPG jak i na PB jeździ normalnie brak spadku mocy itd. tylko to dziwne falowanie po wyłączeniu LPG. Miał ktoś podobny problem?
Przyczyn może być kilka w zaleznośc od tego jaki masz sterownik lpg i wtryskiwacze lpg.
według mnie jest zbyt długi czas nakładania się paliw, popuszczające wtryskiwacze lpg, zacinające sie wtryskiwacze lpg, może tez być wina odcięcia pompy paliwa jeśli ktoś takie cudo założył.Albo jak kolega wyżej napisał rozjechana adaptacja ECU. Odłacz klemy na noc i sprawdz rano jak tylko przełaczy się na lpg to daj na Pb.
według mnie jest zbyt długi czas nakładania się paliw, popuszczające wtryskiwacze lpg, zacinające sie wtryskiwacze lpg, może tez być wina odcięcia pompy paliwa jeśli ktoś takie cudo założył.Albo jak kolega wyżej napisał rozjechana adaptacja ECU. Odłacz klemy na noc i sprawdz rano jak tylko przełaczy się na lpg to daj na Pb.
-
- Super Klubowicz
Witam, właśnie przed chwilą miałem podobny problem . Podpięty vag i wypadają zapłony na 7 i 8 cyl. lecę po kolei przekładam poszczególne elementy ( świece , cewki, moduły, listwy wtryskowe gazu , ) wyszło na to że węże z czasem się rozszczelniają przy filtrach i wejściach w listwy przez to spada ciśnienie na listwie i moment przełanczania faluje z niedoboru dawki ( trzeba skrócić i zamocować na nowo) po tym wszystko ustało