[D3 06 ] Światła do jazdy dziennej
zapodaj jekieśfoto jak to świeci i wygląda
Piękno w parze z technologią.
Elektronika Audi lampy przednie full led dołożenie.
Elektronika Audi lampy przednie full led dołożenie.
-
- Forum Audi A8
Temat dość stary, ale nie chciałam zakładać nowego, skoro już taki wątek istnieje. Chciałabym się dowiedzieć, co sądzicie o takiej żarówce, czy to się sprawdzi, jako żarówka do jazdy dziennej, fajnie, jakby się wypowiedział, ktoś kto tego używał np. kolega piter1959
http://allegro.pl/japonskie-zarowki-p21 ... 69392.html
Boję się tej ceny, bo jest strasznie niska, wolałabym dać 40-80zł za żarówkę firmową, ale nich mi nie popsuje reflektora, który kosztuje 1000zł. No ale niestety tych żarówek P21W nigdzie nie ma w wersji firmowej i świecących na biało.
Ewentualnie mam drugie pytanie, czy montując coś takiego
http://allegro.pl/audi-a8-d3-swiatla-le ... 48782.html
nie stopi mi się w środku reflektor od temperatury rezystora, bo czytałam tutaj na innym wątku, że te rezystory wydzielają ogromne ilości ciepła, a trzeba je w środku lampy zamontować. Gdyby ktoś miał coś takiego zamontowanego bardzo bym prosiła o jakieś zdjęcia, żebym mogła sobie sama to założyć (jak się zdecyduje na te led-y)
http://allegro.pl/japonskie-zarowki-p21 ... 69392.html
Boję się tej ceny, bo jest strasznie niska, wolałabym dać 40-80zł za żarówkę firmową, ale nich mi nie popsuje reflektora, który kosztuje 1000zł. No ale niestety tych żarówek P21W nigdzie nie ma w wersji firmowej i świecących na biało.
Ewentualnie mam drugie pytanie, czy montując coś takiego
http://allegro.pl/audi-a8-d3-swiatla-le ... 48782.html
nie stopi mi się w środku reflektor od temperatury rezystora, bo czytałam tutaj na innym wątku, że te rezystory wydzielają ogromne ilości ciepła, a trzeba je w środku lampy zamontować. Gdyby ktoś miał coś takiego zamontowanego bardzo bym prosiła o jakieś zdjęcia, żebym mogła sobie sama to założyć (jak się zdecyduje na te led-y)
- orkaskawina
- Super Klubowicz
-
- Forum Audi A8
W takim wypadku odpuszczam te "japońskie" żarówki, bo tak właśnie myślałam, że to niezbyt dobre rozwiązanie, także zostaje mi na razie jeździć na żarówkach o żółtej barwie światła.
No ja myślę, że to by było super rozwiązanie, że też nikt na to nie wpadł, dlatego prośba do wszystkich kolegów, czy ktoś mógłby spróbować tego przekodowania dziennych świateł DRL z żarówek P21W na LED, a potem mógłby się tutaj podzielić informacją, jak to zrobić, na pewno z takiej wiedzy wielu by skorzystało, a i nasze A8 zyskałyby na wyglądzieorkaskawina pisze:Aco do drugiego rozwiązania to może wystarczy przekodowac dzienne na ledy i nie będzie potrzeby montować rezystorów.
-
- Forum Audi A8
No to mamy 1 do 1. A ja znów mam dylemat, bo może jednak kupię i sprawdzę, jak się będą sprawować te niebieskie P21W, skoro przez dwa lata się nie spaliły to dla mnie rewelacja. Zaznaczę tylko, że nie chodzi tutaj o pieniądze, bo te żarówki majątku nie kosztują, ale wiem, że wymiana żarówek to będzie droga przez mękę (ja w ogóle nie lubię zaglądać pod maskę), więc zanim się zabiorę za wymianę tych żarówek, to poczekam, może się tutaj dowiem nieco więcej
piter1959 – a czy dałbyś radę zrobić zdjęcie w dzień i w nocy i wrzucić tutaj, jakbym zobaczyła efekt, to na pewno łatwiej decyzje by mi było podjąć. Bardzo cię o to proszę, a na zachętę prześlę ci buziaczka
piter1959 – a czy dałbyś radę zrobić zdjęcie w dzień i w nocy i wrzucić tutaj, jakbym zobaczyła efekt, to na pewno łatwiej decyzje by mi było podjąć. Bardzo cię o to proszę, a na zachętę prześlę ci buziaczka
Wymiana żarowek w lampie najczsciej wiaze sie ze zdjeciem zderzaka badz kola i nadkola, wiec jesli nie lubisz pod maske zagladac to rzeczywiiscie droga przez meke.karokarolinka pisze: (ja w ogóle nie lubię zaglądać pod maskę), więc zanim się zabiorę za wymianę tych żarówek, to poczekam, może się tutaj dowiem nieco więcej
Tylko jest taka róznica , ze lampa ze swiatlami dziennymi posiada "postojowke" , a lampa z LED jej nie posiada bo postojowe sa realizowane za pomoca sciemnienia LED, ale trzeba by to dokladnie sprawdzic co sie bedzie dzialo chociaz mysle ze nie jeden juz przy tym kombinowalkarokarolinka pisze:No ja myślę, że to by było super rozwiązanie, że też nikt na to nie wpadł, dlatego prośba do wszystkich kolegów, czy ktoś mógłby spróbować tego przekodowania dziennych świateł DRL z żarówek P21W na LED, a potem mógłby się tutaj podzielić informacją, jak to zrobić, na pewno z takiej wiedzy wielu by skorzystało, a i nasze A8 zyskałyby na wyglądzie
To zdjęcie zderzaka/nadkola to nie w D3 FLaro51 pisze:Wymiana żarowek w lampie najczsciej wiaze sie ze zdjeciem zderzaka badz kola i nadkola, wiec jesli nie lubisz pod maske zagladac to rzeczywiiscie droga przez meke.karokarolinka pisze: (ja w ogóle nie lubię zaglądać pod maskę), więc zanim się zabiorę za wymianę tych żarówek, to poczekam, może się tutaj dowiem nieco więcej
Tylko jest taka róznica , ze lampa ze swiatlami dziennymi posiada "postojowke" , a lampa z LED jej nie posiada bo postojowe sa realizowane za pomoca sciemnienia LED, ale trzeba by to dokladnie sprawdzic co sie bedzie dzialo chociaz mysle ze nie jeden juz przy tym kombinowalkarokarolinka pisze:No ja myślę, że to by było super rozwiązanie, że też nikt na to nie wpadł, dlatego prośba do wszystkich kolegów, czy ktoś mógłby spróbować tego przekodowania dziennych świateł DRL z żarówek P21W na LED, a potem mógłby się tutaj podzielić informacją, jak to zrobić, na pewno z takiej wiedzy wielu by skorzystało, a i nasze A8 zyskałyby na wyglądzie
- dracus6662
- Super Klubowicz
wymiana żarówek w 8 nie wiąze sie ze zdjęciem zderzaka postojówki wymienisz na parkingu prawą a z lewą to trzeba odkręcić i odchylic zbiorniczek wspomagania
co do reszty żarówek to koło aut 6 srubek
to jest ich chyba 6 na małego torxa bardzo łatwo sie odkręcają
dojscie do lampy jednej i drugiej jest do prawej nawet filtra nie trzeba ruszyc <hehe>
co do reszty żarówek to koło aut 6 srubek
to jest ich chyba 6 na małego torxa bardzo łatwo sie odkręcają
dojscie do lampy jednej i drugiej jest do prawej nawet filtra nie trzeba ruszyc <hehe>
Tiptronik wymiana oleju Audi
[URL=https://a6klub.pl/car-audio-c5/zmiana-z ... htmlZmiana z Symphony II na NAVIGATION PLUS A6 C5.[/URL]
[URL=https://a6klub.pl/car-audio-c5/zmiana-z ... htmlZmiana z Symphony II na NAVIGATION PLUS A6 C5.[/URL]
- dracus6662
- Super Klubowicz
no ja nie mówie o wyciągnieciu lamp bo niema najmniejszych szans ale można zderzak poluzować i wyjda tylko zabezpieczyć trzeba zderzak i błotnik troszke żeby nie porysować
jezeli wymiana zarówek to ... nadkola w dół i wszystko na widoku
i jedno i drugi przerabiałem osobiście <aparat> po założeniu dużej mordki rzecz jasna
jezeli wymiana zarówek to ... nadkola w dół i wszystko na widoku
i jedno i drugi przerabiałem osobiście <aparat> po założeniu dużej mordki rzecz jasna
Tiptronik wymiana oleju Audi
Zakupiłem d3 przed liftem tylko na xenonie i chciałem się poradzić w jaki sposób można zamontować światła dzienne żeby oszczędzać żarówki ksenonowe, nie chciałbym robić dziur w kratkach i zakładać tych pseudo dzienny bo oszpeci mi to auto, w miejsce halogenów także nie za bardzo bo mogą nie raz się przydać:) Jakie są inne sposoby na montaż dziennych ? Dzięki za zainteresowanie tematem.
Swoją drogą dziwna wersja radar, fotele wentylowane, 4strefowy klimatronic automatyczna klapa a brak bixenonu:( prawda?
Swoją drogą dziwna wersja radar, fotele wentylowane, 4strefowy klimatronic automatyczna klapa a brak bixenonu:( prawda?