[D2 99 ] Wybór klocków do tarcz używanych
[D2 99 ] Wybór klocków do tarcz używanych
Witam otóż musze wymienic klocki z przodu, tarcze jeszcze grube w super stanie nic nie pokrzywione wiec nie wymieniam poki co. Do tej pory mam komplet ATE tarcze + klocki. Mam dylemat co kupic czy Klocki ATE dalej czy moze cos innego zeby Dokończyc te tarcze i potem znów cały zestaw kupić?
Kolego grzybek86, przy zakładaniu nowego tematu należy używać TAGów. Masz ich całą rozwijana listę, a wystarczy tylko wybrać odpowiedni.
Pozdrawiam
Simone331
Kolego grzybek86, przy zakładaniu nowego tematu należy używać TAGów. Masz ich całą rozwijana listę, a wystarczy tylko wybrać odpowiedni.
Pozdrawiam
Simone331
Ostatnio zmieniony 02 kwie 2013, 21:24 przez grzybek86, łącznie zmieniany 1 raz.
Kolego jeśli kupiłeś klocki i tarcze ATE to nie kombinuj tylko kupuj klocki ATE. Z doświadczenia w warsztacie wiem, że klocek hamulcowy składa się z wielu elementów które dobrane są do stopu metalu tarczy hamulcowej. Piszczenie to nic innego jak większa zawartość opiłków metalu w okładzinie ściernej która dopasowana jest do innej tarczy. Reasumując kup ATE.
Kiedyś się połaszczyłem głównie przez cenę i kupiłem do mojej lalki klocki firmy roadhouse(sporo się tego klientom zakłada :-D ). Efekt był taki, że na autostradzie żeby wyhamować ze 180 do 90, auto wyło niemiłosiernie jak bym mu krzywdę robił. Wywaliłem ten ten szajs, założyłem ATE i jest spokój. :d