[D2 96 3.7PB ] Nie odpala silnik
[D2 96 3.7PB ] Nie odpala silnik
Witam! mam problem a mianowicie nie mogę odpalić mojej Ósemki, silnik 3.7. wczoraj wsiadłem i chciałem odpalić moją audi i zakręciła ale nie odpaliła więc powtórzyłem próbę odpalenia i dodałem gazu to silnik sie odezwał ale jak puściłem to zgasła, jednak po sekundzie jak zaczynam ją kręcić to zapala się ABS i ASR. Zostawiłem i poszedłem do domu po jakiejś godzinie udałem się ponownie do Audicy by ja podłączyć pod kompa i spróbowałem odpalić i zagadała normalnie i wszystko okej komputer nic nie pokazał , żadnego błędu, wieczorem odpaliła i dziś rano też nie było problemu. Godzine temu chciałem wyjechać i znowu nie odpaliła :-( Komputer nie wyświetla nic. wygląda na to że sterownik od hamulcy coś tam miesza... Pomocy może ktoś z forumowiczów spotkał się z czymś takim
Ostatnio zmieniony 01 sty 1970, 01:00 przez gumiss64, łącznie zmieniany 2 razy.
WŁADCA PIERŚCIENI JEST TYLKO JEDEN CCCO
NIE MAM MOŻLIWOŚCI ROZKODOWANIA VIN-ÓW!!
NIE MAM MOŻLIWOŚCI ROZKODOWANIA VIN-ÓW!!
- gierobiala
- Super Klubowicz
- gierobiala
- Super Klubowicz
- gierobiala
- Super Klubowicz
przy dłuższym kręceniu - szczególnie teraz jak tak zimno i akumulator ma zmniejszoną pojemność - spada napięcie w obwodach i komputer łapie błędy z różnych sterowników.
więc te kontrolki to skutek a nie przyczyna .
co do odpalania to koledzy mają rację - prawdopodobnie nie dostaje paliwa .
przyczyny : wspominana pompa , albo woda w układzie paliwowym (zamarza i nie puszcza dalej) . Wstaw na noc do ciepłego garażu ( jeśli masz taką możliwość ) albo zagrzej na webasto ( jeśli masz ) , i dolej do zbiornika paliwa litr denaturatu . Denaturat wiąże wodę z instalacji i umożliwia jej "przepalenie".
więc te kontrolki to skutek a nie przyczyna .
co do odpalania to koledzy mają rację - prawdopodobnie nie dostaje paliwa .
przyczyny : wspominana pompa , albo woda w układzie paliwowym (zamarza i nie puszcza dalej) . Wstaw na noc do ciepłego garażu ( jeśli masz taką możliwość ) albo zagrzej na webasto ( jeśli masz ) , i dolej do zbiornika paliwa litr denaturatu . Denaturat wiąże wodę z instalacji i umożliwia jej "przepalenie".
Najpierw sprawdź czy to na pewno pompa, a potem zastanów się nad wymianą.
Jeżeli chodzi o pompę to ja kupowałem w Intercarsie i były dwie do wyboru:
simens 500zł i jakiś zamiennik produkowany chyba na licencji simensa 400zł.
Ale najpierw sprawdź. Zdejmij przewód z pompy i zobacz czy pompuje.
Pozdro.
Jeżeli chodzi o pompę to ja kupowałem w Intercarsie i były dwie do wyboru:
simens 500zł i jakiś zamiennik produkowany chyba na licencji simensa 400zł.
Ale najpierw sprawdź. Zdejmij przewód z pompy i zobacz czy pompuje.
Pozdro.
Dążenie do doskonałości.