![]() |
![]() |
![]() |
[S8 D2 00 ] Dziwne wibracje
-
- Forum Audi A8
[S8 D2 00 ] Dziwne wibracje
witam wszystkich
Auto czasami ma dosyc nietypowe wibracje , moze wy cos pomozecie ?
Podczaj normalnej jazdy nic sie nie dzieje ale w trakcie przyspieszania auto wpada w wibracje tak jak bym jechal po tarce ,wszystko sie trzesie , po odpuszczeniu gazu jedzie normalnie .Po krotkim postoju wszystko wrocilo do normy,normalnie przyspiesza itp po kilkunastu km znowu to samo w czsie przyspieszania -tarka .Dzis rano wszystko w porzadku autko przyspiesza normalnie. prosze moze o jakies sugestie co mozna sprawdzic ??
Auto bez gazu .Bledow nie ma zadnych ani w silniku ani w skrzyni
Auto czasami ma dosyc nietypowe wibracje , moze wy cos pomozecie ?
Podczaj normalnej jazdy nic sie nie dzieje ale w trakcie przyspieszania auto wpada w wibracje tak jak bym jechal po tarce ,wszystko sie trzesie , po odpuszczeniu gazu jedzie normalnie .Po krotkim postoju wszystko wrocilo do normy,normalnie przyspiesza itp po kilkunastu km znowu to samo w czsie przyspieszania -tarka .Dzis rano wszystko w porzadku autko przyspiesza normalnie. prosze moze o jakies sugestie co mozna sprawdzic ??
Auto bez gazu .Bledow nie ma zadnych ani w silniku ani w skrzyni
Marcin
-
- Forum Audi A8
-
- Forum Audi A8
Oczywicie jak podjechalem do warsztatu to z autem bylo wszystko w porzadku :roll:
ale do rzeczy ,jestem po diagnostyce skrzyni, wszystko z nia ok ,lock-up zamyka sie prawidlowo i nie ma uslizgow(zmiezone -sprawdzone kompem).Mechanik zasugerowal ze moze to byc padnieta ktoras z cewek ,na szybko wypialem pierwsza z brzegu i tak przejechalem kawalek i zeczywiscie identyczne objawy , podczas dodawania gazu auto dziwnie sie trzeslo .Na razie zamowilem nowe cewki i czekam bo nie mial na miejscu
ciekawe jest ze komp nie pokazuje na ktorym cylindrze byla -jest odlaczona ,
czy to normalne ? Podlaczylem swoja maszynke i tez nie pokazuje bledu :roll:
ale do rzeczy ,jestem po diagnostyce skrzyni, wszystko z nia ok ,lock-up zamyka sie prawidlowo i nie ma uslizgow(zmiezone -sprawdzone kompem).Mechanik zasugerowal ze moze to byc padnieta ktoras z cewek ,na szybko wypialem pierwsza z brzegu i tak przejechalem kawalek i zeczywiscie identyczne objawy , podczas dodawania gazu auto dziwnie sie trzeslo .Na razie zamowilem nowe cewki i czekam bo nie mial na miejscu
ciekawe jest ze komp nie pokazuje na ktorym cylindrze byla -jest odlaczona ,
czy to normalne ? Podlaczylem swoja maszynke i tez nie pokazuje bledu :roll:
Marcin
-
- Forum Audi A8
wlasnie to jest irytujace ze nie pokazuje zadnego bledu ,zadna kontrolka sie nie swieci
wszyskie maszynki sie lacza z kompem i na pewno sie diagnozuje ,bo jak odlacze np sonde to blad wywala ,ale odnosnie zaplonow nic !
skrzyna tez sie laczy bo w ciasie jazdy diagnozowane byly jej wszystkie paramatry
wszyskie maszynki sie lacza z kompem i na pewno sie diagnozuje ,bo jak odlacze np sonde to blad wywala ,ale odnosnie zaplonow nic !
skrzyna tez sie laczy bo w ciasie jazdy diagnozowane byly jej wszystkie paramatry
Marcin
-
- Forum Audi A8
-
- Super Klubowicz
Jak sprawdzić poszczególne cewki zapłonowe
Witam, u mnie jest podobnie. Wibracje podczas dodawania gazu oraz nie równa praca na wolnych obrotach takie drgania odczuwalne na karoserii . Jak można sprawdzić poszczególne cewki zapłonowe ??
chicken20091986, Podłącz pod kompa i sprawdzisz cewki , ale jeśli faluje tobie na wolnych obrotach to może być wina silniczka krokowego , a to , że telepie przy przyśpieszaniu , to może masz wywaloną poduchę którąś ???
Podłącz Vaga i zobacz błędy .
Podłącz Vaga i zobacz błędy .
Nie ma to jak 4.2 Quattro 
Ps:
Wymiana uszczelki pod pokrywą zaworów - Audi A6.
Wypalanie DPF Audi A6 i A8.
Audi A6 C5. Brak RDS w FIS.

Ps:

Re: Jak sprawdzić poszczególne cewki zapłonowe
Jeszcze możesz sprawdzić fajki od cewek, może któraś jest pęknięta i ma przebicie. Ja tak miałem ostatnio. ;-)chicken20091986 pisze:Witam, u mnie jest podobnie. Wibracje podczas dodawania gazu oraz nie równa praca na wolnych obrotach takie drgania odczuwalne na karoserii . Jak można sprawdzić poszczególne cewki zapłonowe ??
Re: Jak sprawdzić poszczególne cewki zapłonowe
Właśnie , o tym zapomniałem , a samo ostatnio wymieniałem u siebie .adrian949 pisze:Jeszcze możesz sprawdzić fajki od cewek, może któraś jest pęknięta i ma przebicie. Ja tak miałem ostatnio. ;-)chicken20091986 pisze:Witam, u mnie jest podobnie. Wibracje podczas dodawania gazu oraz nie równa praca na wolnych obrotach takie drgania odczuwalne na karoserii . Jak można sprawdzić poszczególne cewki zapłonowe ??
Ps:

Ps:

-
- Super Klubowicz
Ostatnio mi krzyknęli 120 zł za 1 fajkę , dostałem na allegro 4 całe cewki + całe fajki (stan idealny) za 100 złpb41ns pisze:a te fajeczki to panowie idzie dostać ,czy tylko wymiana całych cewek
Ps:

Ps: