![]() |
![]() |
![]() |
[D2 99 4.2PB/LPG ] Czyszczenie przepływomierza...
[D2 99 4.2PB/LPG ] Czyszczenie przepływomierza...
Witam. Ostatnio wydawało mi sie ze auto troche wolniej sie zbiera po podlaczeniu do vag-a przepływk pokazała max 190g/s. dzisiaj wyczyściłem ją spirytusem bo akurat nie mialem nic innego w domu a po rozebraniu było widac ze drucik jest oklejony osadem. teraz jest lepiej auto jakby zbiera sie lepiej nie jest mułowate ale przepływka pokazała max 200g/s. czy próbowac ja jeszcze jakoś czyścic (czytałem ze najlepszy jest alkohol izopropylenowy). nikt tez teg nie regeneruje bo jedyne co z tym mozna zrobic to dobrze wyczyścic. zastanawiam sie jeszcze czy da cos wyczyszczenie przepustnicy.
Moze ma ktos jakies sensowne pomysły?
Moze ma ktos jakies sensowne pomysły?
Najlepiej pomaga na to izopropanol oraz wanienka ultradźwiękowa. Jak nie masz takowej, to podjedź z przepływomierzem do jakiegokolwiek elektronika lub kogoś, kto naprawia wtryskiwacze do diesli w Twojej okolicy i poproś o kąpiel w ultradźwiękach.
U mnie w 4.2 max pokazuje chyba z 210mg/h
U mnie w 4.2 max pokazuje chyba z 210mg/h
Elektronika samochodowa.
no własnie jutro kupie ten izo propanol i jeszcze poczyszcze bo ten spirytus jeszcze nie poradzil do konca z tym ale autko juz czuje ze nie jest takie mułowate, do tego jeszcze przeczyszcze przepustnice. zastanawiam sie czy ma na to wpływ sonda lambda bo miałem ostatnio 2 błedy zwiazane z nia i jeden ciagle powraca. jesli cos jeszcze moze na to wpływac to prosze o rade