Nawet ze sprawnym katalizatorem ,przekroczenie dwukrotne HC skutkuje ostrym zapachem. Co do uszkodzeń ,jeśli wyeliminujesz fizyczny błąd sond ,pozostanie Ci troszke do sprawdzenia :
1) Cewki - sciąg fajki obejrzyj cewki czy nie ma śladów przebić ( przy przebiciu do izolacji błędu nie będzie )
2)Świece - szczeliny , sprawdz czy nie ma przedmuchu miedzy porcelaną a korpusem, no i ogólny stan świec , nieraz nowe i nie działaja poprawnie
3)przestawiony zapłon
4)Kompresja
5) No i co oczywiste skład mieszanki , vide , niewłaściwie działające sondy
![]() |
![]() |
![]() |
[D2 99 4.2PB/LPG ] Czyszczenie przepływomierza...
Wracając do mojej wcześniejszej wypowiedzi - odepnij te sondy od staga ,jestem na 99% pewien ,że są podpiętegrzybek86 pisze:ostatnio jak sprawdzałem to błedy na lpg tylko sie pojawiały a na pb nie było ale tez delikatnie szarpało na jałowym. przed chwila sprawdzałem błedy i były
16539 P0155 409B Sonda Lambda 1, Bank 2 > błąd elektryczny – obwód ogrzewania
17539 P1131 4483 Sonda Lambda 1 (HO2S), bank 1 - wysoka rezystancja grzałki
katy wyalone wstowiona strumienica
i były one tylko na lpg wtedy
Nie twierdzę ,że są padnięte, moja sugestia jest taka zeby sprawdzić czy jednak są podpięte. Stag korzysta z ECU silnika i podpięcie ich do Staga może generować błedy . Krótko - Pepi zasugerował wtryskiwacze , sprawdź ! Sprawdź wg. listy i dołóż jeszcze szczelnośc dolotu ,odmy ,podciśnienia .Niby wiele ale w ciągu jednego dzionka większość obskoczysz
Złego diabli nie biorą ...