![]() |
![]() |
Kilka pytan o A8 D3
Kilka pytan o A8 D3
Witam
pisze w tym dziele bo bezposrednio moje pytania nie tycza sie one zadnego działu
a wiec pytania mam nastepujace:
-jak obsluguje sie łamane zagłówki w modelach 2006+
-czy jest mozliwe dołozenie klimatronika 4 strefowego z czym to sie wiąze?(panel tylni do sterowania i cóż jeszcze ?)
-czy mozna dołozyc keyless go z tego co wiem trzeba by dokupic
(4 nowe klamki z przyciskami , panel srodkowy start/stop i zapewne jakies czujniki)
czy powyzsze modyfikacje sa opłacalne i czy sa mocno inwazyjne ??
pozdrawiam i czekam na odpowiedź
pisze w tym dziele bo bezposrednio moje pytania nie tycza sie one zadnego działu
a wiec pytania mam nastepujace:
-jak obsluguje sie łamane zagłówki w modelach 2006+
-czy jest mozliwe dołozenie klimatronika 4 strefowego z czym to sie wiąze?(panel tylni do sterowania i cóż jeszcze ?)
-czy mozna dołozyc keyless go z tego co wiem trzeba by dokupic
(4 nowe klamki z przyciskami , panel srodkowy start/stop i zapewne jakies czujniki)
czy powyzsze modyfikacje sa opłacalne i czy sa mocno inwazyjne ??
pozdrawiam i czekam na odpowiedź
Zaglowki - regulujesz "recznie" poprzez pociagniecie ich z boku - wysokosc oczywiscie regulowana elektrycznie.
Klimatronic 4 strefowy - okablowanie, inny sterownik, kodowanie (najmniej klopotliwe) oraz panel.
Keyless - sprawa nie warta przerobek, chyba ze czesci masz tanie jak barszcz. Nowy sterownik mmi, inne okablowanie i kodowanie, zgranie z kluczykami.
Generalnie jestem przeciwny takim inwestycjom - chyba ze mamy nadmiar siana a chcemy sobie troche ulatwic zycie - pytanie czy nie lepiej znalezc taki egzemplarz ktory nam pasuje? Ja szukalem 1,5 roku ale sie oplacalo
Pozdrawiam
Klimatronic 4 strefowy - okablowanie, inny sterownik, kodowanie (najmniej klopotliwe) oraz panel.
Keyless - sprawa nie warta przerobek, chyba ze czesci masz tanie jak barszcz. Nowy sterownik mmi, inne okablowanie i kodowanie, zgranie z kluczykami.
Generalnie jestem przeciwny takim inwestycjom - chyba ze mamy nadmiar siana a chcemy sobie troche ulatwic zycie - pytanie czy nie lepiej znalezc taki egzemplarz ktory nam pasuje? Ja szukalem 1,5 roku ale sie oplacalo

Pozdrawiam
Dziekuje kolego za odpowiedź , tak myslalem ze bedzie to droga sprawa , co do zagłówków to wychodzi na to ze do normalnych foteli mozna dołozyc łamane bo nie sa one elektrycznie sterowane:)
Keyless nie opłacalny tak myslałem
a co do 4 strefowej to bym sie zastanowił ,
szukam szukam i nie moge znalezc tego co mi by odpowiadało , ciezko znalezc 4.2MPI na "prawie fulu"
łatwiej znalezc 4.2TDI na fulu ale boje sie silnika a ceny tez nie sa niske za samo auto
czesto brakuje własnie 4 strefowej klimy a uparłem sie na to
keyless tez raczej podstawa jesli chodzi o wybór auta
no nic bede szukał dalej:)
a moze mi ktos jeszcze przyblizyc jak dziala masaz w D3 ? odczucia itp czy to naprawde masuje czy troche pic na wode? nie miałem przyjemnosci obcowac z D3 wyposazona w masaz , to samo tyczy sie wentylacji
pozdrawiam
Keyless nie opłacalny tak myslałem
a co do 4 strefowej to bym sie zastanowił ,
szukam szukam i nie moge znalezc tego co mi by odpowiadało , ciezko znalezc 4.2MPI na "prawie fulu"
łatwiej znalezc 4.2TDI na fulu ale boje sie silnika a ceny tez nie sa niske za samo auto
czesto brakuje własnie 4 strefowej klimy a uparłem sie na to

keyless tez raczej podstawa jesli chodzi o wybór auta
no nic bede szukał dalej:)
a moze mi ktos jeszcze przyblizyc jak dziala masaz w D3 ? odczucia itp czy to naprawde masuje czy troche pic na wode? nie miałem przyjemnosci obcowac z D3 wyposazona w masaz , to samo tyczy sie wentylacji
pozdrawiam
zgadzam sie ze wszystkim co napisal shakal12
temat zaglowkow ciezki do zrealizowania ... szukalem samych zaglowkow z lamaniem na glowe ... i nie ma na allegro
.
zaglowki weszly w 2006r jakby ktos chcial wiedziec do foteli komfortowych oraz sportowych ( o czym malo osob wie )
temat zaglowkow ciezki do zrealizowania ... szukalem samych zaglowkow z lamaniem na glowe ... i nie ma na allegro

zaglowki weszly w 2006r jakby ktos chcial wiedziec do foteli komfortowych oraz sportowych ( o czym malo osob wie )

A4 1.9TDI 140KM 300Nm -> TT 1.8T 180Km 235Nm -> S6 C5 4.2 V8 340KM 420Nm -> S6 C6 5.2 V10 435KM 540Nm -> A8 D3 4.2 V8 334KM 430Nm ( http://www.a8team.pl/a8-d3-42-v8-polift ... vt6841.htm ) -> Corvette C6 6.0 

Bardzo bym prosił , bo zastanawiam się czy lepiej szukać z lodówką czy lepiej kupić jakąś i wozić albo na tylnich siedzeniach ew. w bagażniku. Obawiam się ,ze przez ta lodówkę bagażnik straci całą ustawność bo podobno wchodzą tam 4 duże walizki jak nie ma lodówki jak jest tylko 2 . A przy dużej rodzinie wolałbym jednak nie tracić tak dużo.
-
- Super Klubowicz
Tylko jedno ale. To nie jest lodówka. Nawet nie schładzarka. To pojemnik, który stara się jak najdłużej nie ocieplać już włożonego chłodnego napoju. Do tego dochodzi odgłos obijanych butelek, szklanek o siebie lub ścianki w trakcie jazdy.
Ładnie wygląda na folderach reklamowych i robi wrażenie na podróżnych z tyłu. Jako kierowca mało prawdopodobne, żebyś korzystał w czasie jazdy. Chyba, że ktoś z tyłu będzie to obsługiwał i przy okazji nie uszkodził.
8-)
Ładnie wygląda na folderach reklamowych i robi wrażenie na podróżnych z tyłu. Jako kierowca mało prawdopodobne, żebyś korzystał w czasie jazdy. Chyba, że ktoś z tyłu będzie to obsługiwał i przy okazji nie uszkodził.
8-)
-
- Super Klubowicz