![]() |
![]() |
![]() |
[D2 preFL ALL ] Brak połącznia z klimtronikiemI tylko ciep
[D2 preFL ALL ] Brak połącznia z klimtronikiemI tylko ciep
Witam, panowie, ręce mi już opadają, nie wiem co mam robic juz tym, a wiec, z nawiewów wieje tylko i wyłącznie gorące powietrze nie ma znaczenia co ustawie czy LO czy HI tylko 3środkowe kratki reaguja na ustawienia, druga sprawa, nie chce mi sie połączyć przez VAG z klima, wczesniej bylo wszystko wporządku, mam pytanko. Czy jesli to są elektrozawory zepsute to by nie dzialalo sterowanie srodkowego nawiewu czy to nie ma znaczenia? No i co może być przyczyna braku komunikacji z klimatronikiem?.Dodam ze jak podpinalem jakies polroku temu to bylo wszystko ok. Panowie prosze o jakieś rady, wiem ze te cieple powietrze z nawiewów to bolączka A8..
Ostatnio zmieniony 21 maja 2013, 13:32 przez mlody91, łącznie zmieniany 1 raz.
Audi Ojczyzno moja, tyś jest jak zdrowie, ile Cie trzeba cenić ten tylko się dowie kto Cię stracił...
tak kolego grzebałem, wymienialem żaróweczki od podświetlenia temperatury, i szczerze powiem to moze byc to. musze jeszcze raz to rozebrać.. ale gdybym nie wpiał dobrze jakiejs kostki to czy climatronic by działał? tzn. wyswietlal temp itp?
Audi Ojczyzno moja, tyś jest jak zdrowie, ile Cie trzeba cenić ten tylko się dowie kto Cię stracił...
nie, przestała sie załączac sprężarka, ale wg. mechanika to dlatego ze nie bylo cisnienia w ukladzie. Dobił mi klime dzisiaj jeszcze nie wiem jak to sie skonczylo bo dopiero jutro pojade zobacze co tam wymodził. ale to by sie zgadzało. Przestało wykrywać na Vagu i przestała sie załączać sprężarka. a moze pamietasz która wtyczke miales nie wlozona do konca? bo u mnie pierwsza z lewej miala peknieta blokade ta plastikowa i moze jak dopasowywalem kokpit to gdzies sie rozlaczyla. Bardzo prawdopodne.
Jak dobrze pamiętam druga od prawej strony, zdejmij prawy boczek i posprawdzaj sobie. Ja też myślałem że nie mam czynnika i nabiłem sobie klimę weszło 150ml czynnika, więc powinna działać. Próbowałem podłączyć pod kompa ale nie dało rady i przypomniałem sobie że grzebałem przy wtyczkach i to był strzał w 10 ;-)mlody91 pisze:nie, przestała sie załączac sprężarka, ale wg. mechanika to dlatego ze nie bylo cisnienia w ukladzie. Dobił mi klime dzisiaj jeszcze nie wiem jak to sie skonczylo bo dopiero jutro pojade zobacze co tam wymodził. ale to by sie zgadzało. Przestało wykrywać na Vagu i przestała sie załączać sprężarka. a moze pamietasz która wtyczke miales nie wlozona do konca? bo u mnie pierwsza z lewej miala peknieta blokade ta plastikowa i moze jak dopasowywalem kokpit to gdzies sie rozlaczyla. Bardzo prawdopodne.
mam nadzieje, ze to pomoze, bo jesli nie to juz nie wiem. ale zostaje i tak ta najgorsza sprawa z tym ciepłym ogrzewaniem, a to juz troszke lipa..Wie może ktoś jak sprawdzic dzialanie elektrozaworów ?