[D3 07 4.2TDI ] Braki mocy, zamulanie
-
- Forum Audi A8
[D3 07 4.2TDI ] Braki mocy, zamulanie
Wczoraj zauważyłem iż ze startu auto łapie zamułe i dopiero od 2 tys zaczyna iśc do przodu, co może byc przyczyną. Zero błedów sprawdziłem a te zamulenia mnie irytują bo czuc jakby samochód nie reagował na gaz od razu tylko po chwili na wyższych obrotach też sie zdarza jade 2-3 tys obrotów delikatnie wciskam jedzie jakoś ale wciskam kikdowna mysli mysli i zaczyna jechac:(
Ktoś miał coś takiego?
Ktoś miał coś takiego?
Ostatnio zmieniony 23 cze 2013, 00:34 przez Czarny8800, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Forum Audi A8
Jestem też ciekawy bo mam tak samo::( Jak nie ma błędów to kto coś może wiedzieć?obi125 pisze:U mnie widzę podobne zachowanie ale tylko przy ruszaniu- nawet jak wdepnę do końca to autko tak jakby myślało z 1,5 sekundy i dopiero wyrywa. Nie ma znaczenia czy skrzynia w położeniu D/S.
Chyba przydałby się reset skrzyni... ;-)
Mówicie, że coś przy pedale gazu?
Nie chce żeby mi mechanik się uczył na samochodzie
-
- Forum Audi A8
Dziś rozmawiałem w serwisie z gościem to tak naprawdę powiedział ze może być multum usterek turbo, wtryski, zapchany juz dpf o samym pedale gazu nic nie mówił bo twierdzi ze wyskoczył by błąd i bądź mądry i szukaj teraz człowieku.obi125 pisze:U mnie widzę podobne zachowanie ale tylko przy ruszaniu- nawet jak wdepnę do końca to autko tak jakby myślało z 1,5 sekundy i dopiero wyrywa. Nie ma znaczenia czy skrzynia w położeniu D/S.
Chyba przydałby się reset skrzyni... ;-)
Mówicie, że coś przy pedale gazu?
W przypadku dpf możesz sprawdzić poziom "zapchania" po podpięciu kompa. Chociaż nie wydaje mi się aby dpf był przyczyną. W avensisie miałem problemy z filtrem cząstek stałych i auto traciło moc w całym zakresie pracy silnika.
Przerabiałem podobny problem w octavi, problemem okazał się czujnik doładowania.
Przerabiałem podobny problem w octavi, problemem okazał się czujnik doładowania.
-
- Forum Audi A8
-
- Forum Audi A8
-
- Forum Audi A8
Dziś usłyszałem strzał pod maską i zero mocy świeci mi się kontrolka żółta silnika i spirala od świec. Chyba jakaś rura mi strzeliła tylko ciekawe która??? Czy od turbo czy od intercoolera, w poniedziąłek się okaże.Czarny8800 pisze:Dokładnie wykonam taki test i wszystko pięknie wyjdzie jak na dłoni, albo i nie.Mam najdzieje że to jakaś pierdoła:)endrius233 pisze:Witam, trzeba sprawdzić podczas jazdy odczyty ciśnienia doładowania i przepływu zasysanego powietrza.