![]() |
![]() |
[D3 FL ALL ] Padnięty akumulator
-
- Super Klubowicz
[D3 FL ALL ] Padnięty akumulator
Jak w temacie.
W końcu to nastąpilo i padł "akumator", dosłownie 0%. W związku z tym nie mogę się do niego dostać. Elektryczne otwieranie naturalnie nie działa. I okazuje się, że kluczyk nie wchodzi do bembenka. Mam dostęp do kabiny i silnika.
Czy jest sposób aby wpiąć napięcie do przewodów w komorze silnika lub kabinie. Aby awaryjnie zasilić układ. I tym samym wymontować akumator?
A może jakieś inne patenty?
Za wskazówki i rozwiązania będę dźwięczny.
8-)
W końcu to nastąpilo i padł "akumator", dosłownie 0%. W związku z tym nie mogę się do niego dostać. Elektryczne otwieranie naturalnie nie działa. I okazuje się, że kluczyk nie wchodzi do bembenka. Mam dostęp do kabiny i silnika.
Czy jest sposób aby wpiąć napięcie do przewodów w komorze silnika lub kabinie. Aby awaryjnie zasilić układ. I tym samym wymontować akumator?
A może jakieś inne patenty?
Za wskazówki i rozwiązania będę dźwięczny.
8-)
Ostatnio zmieniony 16 cze 2013, 17:00 przez bunga bunga, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Super Klubowicz
-
- Super Klubowicz
-
- Super Klubowicz
Są też do tego odpowiednie urządzenia, jak to dla przykładu:
http://allegro.pl/prostownik-defa-laduj ... 60527.html
http://allegro.pl/prostownik-defa-laduj ... 60527.html
-
- Super Klubowicz
Normlanie po osłona od strony pasażera.. na czerwono ze znakiem plus. Ale mało który to ma. Ja ostatnio miałem problem bo jak się wyładował i próbowałem z klucza odpalić to się okazało że samochód nie odpala a klucza nie idzie wyjąć bo zablokowany w stacyjce.. i problem jak tu otworzyć bagażnik bez klucza i 600km od domu:)
Niestety mylisz pojęcia, w naszych autach używamy akumulatory 100~110Ah (pojemność) a Ty piszesz o drugim parametrze 920A (natężenie prądu). Prostownik ten był tylko przykładowym, jednak w zupełności wystarczającym do naładowania aku w A8blady99 pisze:no ten Defa to tylko chyba do otwarcia bagażnika, nic więcej. zdolność ładowania do 120Ah (mój ma 920).

-
- Super Klubowicz