![]() |
![]() |
[D2 96 ] Zablokowany drążek biegów w pozycji "P"
[D2 96 ] Zablokowany drążek biegów w pozycji "P"
Witam koledzy dzisiaj spotkała mnie dziwna sprawa.Podłonczyłem radio w aucie i przez przypadek spaliłem bezpiecznik na przewodzie podtrzymania pamięci radia. Po odnalezieniu go w bagażniku wymieniłem i radio zaczęło chodzić. Po odpaleniu auta chciałem ruszyć i stwierdziłem iż drążek zmiany biegów jest zablokowany w pozycji parking i w żaden sposób nie mogę wrzucić biegu po zatym wszystko działa poprawnie . Dodam iż przy zgaszonym silniku objaw jest taki sam . Gdzie szukać problemu 

Ostatnio zmieniony 20 cze 2013, 22:29 przez COLA, łącznie zmieniany 2 razy.
Kolego swego czasu była akcja serwisowa audi , wymieniali "chyba" wybieraki . Teraz masz problem bo nawet nie możesz podjechać i sprawdzić .
Nie ma to jak 4.2 Quattro 
Ps:
Wymiana uszczelki pod pokrywą zaworów - Audi A6.
Wypalanie DPF Audi A6 i A8.
Audi A6 C5. Brak RDS w FIS.

Ps:

Nie wymieniali wybieraków (tylko drobną modyfikację robią) i akcja serwisowa nie dotyczyła tego problemu, zatem nie licz że w ASO naprawią to za darmo.mdamian pisze:Kolego swego czasu była akcja serwisowa audi , wymieniali "chyba" wybieraki . Teraz masz problem bo nawet nie możesz podjechać i sprawdzić .
sylwekr, A jeśli możesz przypomnieć to co oni wymieniali ???
Wiem że jedna akcja była Cewki , a druga , wymiana coś przy skrzyni , ja się nie załapałem , ani na jedno ani na drugie , bo ktoś to szybciej zrobił .
Wiem że jedna akcja była Cewki , a druga , wymiana coś przy skrzyni , ja się nie załapałem , ani na jedno ani na drugie , bo ktoś to szybciej zrobił .
Nie ma to jak 4.2 Quattro 
Ps:

Ps:

COLA pisze:Powiem Ci że mnie to męczyło i wziąłem latarkę do auta i wymieniłem bezpiecznik od stopu i okazało się że wszystko zadziałało światła i skrzynia, problem z głowy dzięki za pomoc. A tak po zatym bzdura może nas uziemić wszędzie na dobre , nie spodziewałbym się że bezpiecznik może zablokować skrzynię
i dzięki serdecznie kolego za informację jak udało się rozwiązać problem! Takich użytkowników cenimy!

Niby sprawa błacha, ale nie każdy na to by wpadł..