Witam kolegow. Potrzebowalbym waszej pomocy w odpowiedzi na nastepujace pytanie - czy obudowa elektrycznej kolumny kierownicy z lifta (Sama obudowa - plastik) pasuje na zasadzie plug&play do prelifta? Kupilem naprawde ladna kierownice S-line z multifunkcja i albo ja zamontuje albo bede jezdzil autobusami do konca swiata
Jak juz zdarzylem sie przekonac oczywiscie nie pasuje tasma i wieloklin. Na wieloklin mam redukcje i cos bym z tym wyczarowal. Kabelki tez mozna bez problemu zmodyfikowac. Ale niestety stara tasma nie zda egzaminu jak wiadomo a nowa w starej obudowie sie nie odnajduje najlepiej. Stad pytanie czy daloby rade przelozyc obudowe + tasme + wieloklin i to poskladac?Czy jak ktos wspominal jest konieczna wymiana calej kolumny kierowniczej?Czego oczywiscie robic juz nie bede, wole kupic starego Sline.
Pozdrawiam
[D2 95 4.2PB ] Obudowa kolumny kierownicy pre-FL vs. FL
[D2 95 4.2PB ] Obudowa kolumny kierownicy pre-FL vs. FL
Ostatnio zmieniony 10 sie 2013, 23:39 przez Antek, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Super Klubowicz
Hmm a gdyby chciec spiac tylko poduszke i klakson to te piny od multifunkcji sa mi potrzebne?Czytalem teorie na temat podpinania zmiany biegow w kierownicy ale ktos twierdzil, ze ponizej 97 nie da sie tego wykonac (brak can?).
Zatem szukam obudowy i odpowiedniej tasmy i jazda uciekszylo mnie to info plusik
Zatem szukam obudowy i odpowiedniej tasmy i jazda uciekszylo mnie to info plusik
Kolego podpowiem Ci to co ja przerabiałem (mam zamontowaną taką samą kierownicę) - plastiki podchodzą, tylko trzeba troszkę porzeźbić - tj. delikatnie od środka przyciąć.
Nowa kiera działa tj. klakson i poducha - na starej taśmie - rzeźba z kabelkami.
Najwięcej rezania jest z regulacją kierownicy - jeśli masz przyciski od el. regulacji, a fizycznie masz manualną to trzeba też przyciąć plastik od dołu - dwa podłużne cięcia - aby wyprowadzić rączkę od regulacji.
Osobiście na chwilę obecną również poszukuję nowszej taśmy aby uruchomić tiptronica....
Nowa kiera działa tj. klakson i poducha - na starej taśmie - rzeźba z kabelkami.
Najwięcej rezania jest z regulacją kierownicy - jeśli masz przyciski od el. regulacji, a fizycznie masz manualną to trzeba też przyciąć plastik od dołu - dwa podłużne cięcia - aby wyprowadzić rączkę od regulacji.
Osobiście na chwilę obecną również poszukuję nowszej taśmy aby uruchomić tiptronica....