![]() |
![]() |
![]() |
[D2 97 4.2PB/LPG ] Problem z odpalaniem
[D2 97 4.2PB/LPG ] Problem z odpalaniem
Witam
W moim Audi powstał problem z odpaleniem auta z kluczyka, a mianowicie świeciło się immo swiatłem ciągłym po podpięciu VAG ukazał się błąd kluczyka ale był to błąd sporadyczny wiec skasowałem go. Postanowiłem odpalić auto na krótko i plan się powiódł odpaliłoi nie zgasło odrazu czy po chwili. Podczas przekręcenia kluczyka w pozycje start przygasa kontrolka akumulatora oraz na desce przygasa podswietlenie awaryjnych i w nogach pasażera jak i w bagażniku nad akumulatorem tyka przekaźnika auto nie odpala.Proszę o pomoc w zlokalizowaniu usterki.
Pozdrawiam
ŁOLLI
W moim Audi powstał problem z odpaleniem auta z kluczyka, a mianowicie świeciło się immo swiatłem ciągłym po podpięciu VAG ukazał się błąd kluczyka ale był to błąd sporadyczny wiec skasowałem go. Postanowiłem odpalić auto na krótko i plan się powiódł odpaliłoi nie zgasło odrazu czy po chwili. Podczas przekręcenia kluczyka w pozycje start przygasa kontrolka akumulatora oraz na desce przygasa podswietlenie awaryjnych i w nogach pasażera jak i w bagażniku nad akumulatorem tyka przekaźnika auto nie odpala.Proszę o pomoc w zlokalizowaniu usterki.
Pozdrawiam
ŁOLLI
ŁOLLI, A akumulator masz naładowany ??
Jak napięcie z baterii ?? może jest pusta ??
Jak napięcie z baterii ?? może jest pusta ??
Nie ma to jak 4.2 Quattro 
Ps:
Wymiana uszczelki pod pokrywą zaworów - Audi A6.
Wypalanie DPF Audi A6 i A8.
Audi A6 C5. Brak RDS w FIS.

Ps:
Wymiana uszczelki pod pokrywą zaworów - Audi A6.

Wypalanie DPF Audi A6 i A8.

Audi A6 C5. Brak RDS w FIS.

Jeśli ze sterownika silnika wywaliło się Immo, lub zastosowało jakiś emulator to tak. Jeśli z Immobilizerem nic nie było robione, "na krótko" auto po odpaleniu powinno zgasnąć.ŁOLLI pisze:Czy jest mozliwość jezeli byłby taki problem jak opisujesz to auto normalnie odpali na krótko nie przez stacyjke i bedzie normalnie pracowac?
Wczoraj kupiłam nowe aku i niestety auto nie zareagowało na odpalenie z kluczyka wiec sprawdziłem czy po przekręceniu kluczyka w pozycje start czy wychodzi prąd na przewodzie czerwonym z czarnym paskiem i niestety nic probówka nie zaświeciła natomiast gdy podałem napięcie na owy kabel silniczek zagadał więc wniosek jest taki ze kostka stacyjki siedzi. jednak pojawił się nowy problem wyskakują następujące błędy:
-czujnik położenia przepustnicy zbyt niskie napięcie błąd sporadyczny
-losowe wypadanie zapłonu na 1 cylindrze
-losowe wypadanie zapłonu na 3 cylindrze
-losowe wypadanie zapłonu na 4 cylindrze
oraz skrzynia po rozgrzaniu przeszła w tryb awaryjny i działa tylko bieg wsteczny oraz parking.
Dodam jeszcze że strzela z tłumika i wylatuje ogień.
Proszę was o pomoc.
-czujnik położenia przepustnicy zbyt niskie napięcie błąd sporadyczny
-losowe wypadanie zapłonu na 1 cylindrze
-losowe wypadanie zapłonu na 3 cylindrze
-losowe wypadanie zapłonu na 4 cylindrze
oraz skrzynia po rozgrzaniu przeszła w tryb awaryjny i działa tylko bieg wsteczny oraz parking.
Dodam jeszcze że strzela z tłumika i wylatuje ogień.
Proszę was o pomoc.