Jak najbardziej mozna sie wpiac w sondy po stronie auta, sterownik ma wtedy podglad wskazan sond i do strojenia jak najbardziej pomocne. Pomijam ze to + vcds w przypadku aut grupy VAG to najlepsze rozwiazanie lub nawet sonda szerokopasmowa w wydechu. Wywalanie bledu zadko kiedy ma cos z tym wspolnego. Trzeba patrzec na korekty na wolnych obrotach na benz i lpg, bo to bardzo czesto powoduje bledy sond. Blad wywala jak korekty sa o ponad 25%foxik33 pisze:jakieś podpinki pod sondy lambda porobione
![]() |
![]() |
![]() |
[D2 96 4.2PB/LPG ] Kontrolka CAT
kocur2510 tutaj masz najlepszy program -> VCDS LITE 1.2
zacznij od odczytu błędów.
P.s co do tych sond to u mnie taki jakiś burdel w instalacji od nich.. tak jakby oryginalne kable wyciete i wlutowane to jakoś inaczej.. kawałek instalacji by się przydał.. taki magiczny gazownik widocznie instalację montował. :roll:
zacznij od odczytu błędów.
P.s co do tych sond to u mnie taki jakiś burdel w instalacji od nich.. tak jakby oryginalne kable wyciete i wlutowane to jakoś inaczej.. kawałek instalacji by się przydał.. taki magiczny gazownik widocznie instalację montował. :roll:
ano widzisz.. i teraz sie zastanawiam co z tym zrobić.. sond już kilka wsadziłem, i wywala błędy nadal, a sondy mam z pewnego źródła - auta z DE.Viking pisze:W tej puszcze przy samym kompie tam mozna ladnie wlutowac. A reszta, no to coz, szybko wrzucic, szybko skasowac i moze klient nie wroci
Kawałek instalacji oryginalnej by się przydał może..
no na lpg autko pracuje good, nie moge narzekać..Apophis pisze:Ma dzialać idealnie. Juz nawet kiedyś na TVN Turbo był program o LPG jak powinno pracowac więc nawet laik powinien wiedzieć.
No ale te cyrki przy sondach mnie irytują.. zmiana sond nic nie pomaga.. cały czas wywala błąd i " CAT " razi w oczy :evil:
Witam bestie odebrałem od gazownika i co następuje bestia od założenia gazu przejechała 20000 km i ani razu nie była servisowana po wymianie wszystkich filtrów i konfiguracji sterownika bestia odżyła koszt 280 zł a co do kontrolki CAT to u mnie potrzebne było konkretne czyszczenie i po problemie a to wszystko dzięki gazownikowi Pozdrawiam
Kocur