Witajcie Panowie
Może spotkał się ktoś z następującym problemem:
Nawigacja działa, ale źle wskazuje, pokazuje że jadę około 20 km od miejsca w którym aktualnie jadę. Gdy wejdę w "Info" pokazuje mi jakieś współrzędne ale znalezione satelity zero. Przeczytałem tu już iż jest prawdopodobieństwo anteny, ale zastanawia mnie fakt, że gdyby była antena to nie prowadziłby mnie nigdzie, a na ekranie wskazówka jazdy przesuwa się wraz z jazdą, co prawda jak napisałem wcześniej pokazuje wskazania jakby około 20 km od miejsca w którym jestem ... Na mój chłopski rozum to chyba nie antena. Sam czytnik jest sprawny, gdyż jak włożyłem nową płytę to ładnie navi się zaktualizowała do nowszej wersji, ale działa dokładnie tak samo jak na starszej z 2007 roku. Dodam że starsza jest oryginalna...
Co ważniejsze komputer nie wskazuje żadnych błędów iiii
Pozdrawiam
![]() |
![]() |
![]() |
[D3 07 3.0TDI ] Brak satelit złe wskazania nawigacji
[D3 07 3.0TDI ] Brak satelit złe wskazania nawigacji
Lepiej się nie odzywać i być posądzonym o głupotę niż się odezwać i rozwiać wszelkie wątpliwości ...
-
- Super Klubowicz
niestety było tak przed aktualizacją ... i dlatego jestem prawie pewien że to nie czytnik navi. Prawdopodobnie może to być antena ale nie chcę kupować jeśli chodciaż nie mam 90% pewności. Dlatego pytam tutaj czy ktoś miał podobny przypadek. Dzięki za zainteresowaniebunga bunga pisze:A czy było też tak przed aktualizacją navi?
8-)

Lepiej się nie odzywać i być posądzonym o głupotę niż się odezwać i rozwiać wszelkie wątpliwości ...