Tarcze, hamulce części samochodowe iparts.pl części samochodowe mostostacja.pl

Kontakt do Administracji A8Team.PL

[S8 D2 99 ] Przerywa przy 2-3tys. obr.

Dudkens
Forum Audi A8
Forum Audi A8

[S8 D2 99 ] Przerywa przy 2-3tys. obr.

Post autor: Dudkens » 02 lip 2013, 22:38

Witam serdecznie wszystkich czytających mój wątek. Na początku powiem, iż jestem zarejestrowany na forum od kilku dni i po przez opcje "SZUKAJ" chciałem problem rozwiązać, lecz nie znalazłem odpowiedzi.
Zacznę od początku. Nabyłem audiolkę około dwa tygodnie temu w dość dobrym stanie technicznym i pan sprzedający przed próbną jazdą powiedział, że został wymieniony rozrząd w pobliskim warsztacie (mała miejscowość), bez blokad i auto przerywa przez to w zakresie obrotów 2, a 3 tys. Z tego co mogłem stwierdzić po stanie części rozrządu jest on faktycznie nowy. Autko nie ma żadnych problemów z odpaleniem, nie świeci się check, na pozór wszystko ok. Cała reszta obrotów ok, biegi płynnie przechodzą. Moje pytanie jest takie, czy istnieje możliwość niewłaściwego ustawienia rozrządu bez żadnych uszkodzeń? Co tu zrobić w tej sytuacji? :)
Audi 4.2, 5 zaworów na cylinder, (bez lpg).
Ostatnio zmieniony 23 sie 2013, 09:42 przez Dudkens, łącznie zmieniany 1 raz.

Pepeka
Forum Audi A8
Forum Audi A8

Post autor: Pepeka » 07 lip 2013, 14:22

Kolego , na pierwszy ogień sprawdź ustawienie rozrządu jeśli masz możliwość kilkakrotnie pokręcić wałem sprawdzając czy pokrywają się znaki ( jeśli autko masz rozebrane)
Następnie sprawdź ciśnienie paliwa, być może pompa do wymiany ,regulator , no i było by super z czytać zeń błędy, dało by to wgląd w sytuację w silniku.

Dudkens
Forum Audi A8
Forum Audi A8

Post autor: Dudkens » 09 lip 2013, 21:15

Dziękuję bardzo za odpowiedź. Problem mam już rozwiązany, powodem moich problemów był nie podłączony czujnik położenia wałka rozrządu na głowicy od strony zbiorniczka z płynem wspomagania. Przeszło jak ręką odjął. :) Pozdrawiam

ODPOWIEDZ

Wróć do „A8 D2 (1994 - 2002)”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl