[S8 D2 00 ] Opinie o silniku AQH
[S8 D2 00 ] Opinie o silniku AQH
Tak jak w temacie proszę o opinie.Obilo mi się o uszy ze jest podatny na powazne awarie.Drugie pytanie odnosnie tego silnika to czy warto rozwarzac zakup jeśli silnik miał wydmuchana uszczelke pod jedną z głowic?Czy uszczelki będą inne pod głowice niż w a8 4.2 z tego rocznika? Przypuszczalnie ktoś dobrze go gonil skoro padła uszczelka!
Ostatnio zmieniony 31 lip 2013, 09:56 przez gryzzli, łącznie zmieniany 1 raz.
Olej to wszystkie v8 audi od niepamiętnych czasow brały :-) więcej lub mniej ale brały. Przeczytałem dużo postów w necie o s8 i jakoś nigdzie nie trafiłem na temat wydmuchania uszczelki pod głowicą chociaż parokrotnie trafiłem na padniete silniki s8 ogłoszeniach stąd moje pytanie o awaryjnosc tych silnikow?
-
- Forum Audi A8
ja mam taki silnik i nie mam z nim praktycznie zadnego problemu
ma przejechane ok 240tys km
jedyne co wymienilem to uszczelki pod pokrywami zawotrow ,uszczelke przepustnicy bo wydmuchalo +swiece +cewki+wezyki podcisnienia bo sparcialy i sondy lambda .
poprzedni wlasciciel (mial go 10 lat) mowil mi ze nic przy nim nie robil oprocz wymiany rozrzadu i oleju
ostatnio dolalem 1 litr oleju po 8000km ,wiec mysle ze ok
pracuje rowno ,
ja z kolei czytalem ze ten akurat silnik to jest bardzo dobry i bezawaryjny (u mnie przynajmniej narazie tak jest) :-D
jedyne co wymienilem to uszczelki pod pokrywami zawotrow ,uszczelke przepustnicy bo wydmuchalo +swiece +cewki+wezyki podcisnienia bo sparcialy i sondy lambda .
poprzedni wlasciciel (mial go 10 lat) mowil mi ze nic przy nim nie robil oprocz wymiany rozrzadu i oleju
pracuje rowno ,
ja z kolei czytalem ze ten akurat silnik to jest bardzo dobry i bezawaryjny (u mnie przynajmniej narazie tak jest) :-D
Marcin
-
- Forum Audi A8
-
- Super Klubowicz
DO AQH
W pełni podzielam opinię nic dodać nic ująć. oleju dolewam mniej więcej tyle samo . A tak poza tematem u mnie robiona była skrzynia biegów bo padła ale po ok 200 tys to normalkaMARCINSOBI pisze:ja mam taki silnik i nie mam z nim praktycznie zadnego problemu
pracuje rowno ,