witajcie. Mam dziwne cykanie w samochodzie a dokładniej są dwa rodzaje. Jedno jest cichsze i prawdopodobnie będą to klapki od nawiewów. Drugie jest głośniejsze i potrafi trzepotać bardzo długo. Pokażę wam filmik nagrany telefonem roboczym, także jakość kiepska. Wprawne ucho wyczuje że jedno jest głośne a drugie ciche. Charczą seriami w różnych odstępach. Bez znaczenia jest czy silnik odpalony czy na samym zapłonie. Te głośne stają się cichsze jak przejdę z trybu auto na tryb dół, środek, góra. Jutro wrzucę lepszy filmik. Te ciche nie przeszkadzają mi bo jak temperatura się ustabilizuje to przestają i tylko co jakiś czas dadzą o sobie znać. A te głośne sa nie do wytrzymania i jak byłem w trasie 1100km to cykały przez ostanie 400 km drogi. Czeka mnie jeszcze podróż powrotna...
ps. te dzwine szumy to jest nawiew ustawiony na maxa, juz teraz wiem że nie potrzebnie go dałem
![]() |
![]() |
![]() |
[D2 99 4.2PB ] Cykanie nawiewu
[D2 99 4.2PB ] Cykanie nawiewu
Ostatnio zmieniony 13 paź 2013, 01:34 przez Daro_stg, łącznie zmieniany 1 raz.
drogę powrotną zawsze możesz wyłączyć klimę jak cie denerwuje, ja to już wprawiony jestem i w ciągu 10 min. rozebrane mam 2 boczki i szukam co trzeszczy :lol: już 3 silniczki wymieniłem ale u ciebie dziwnie trzeszczy i non stop trzeba rozbierac szukać, w sumie jak non stop stuka to szybko można zdiagnozować jeśli oczywiście lubisz sam się grzebać...
- 123mielony
- Super Klubowicz
- Moje auto: A8 D3
- Rocznik: 2005
- Silnik: V8 4.2
- Skrzynia: Tiptronic
- Paliwo: Benzyna
- Imię: Krzysztof
Seba po obu stronach tynelu środkowego masz takie boczki odkręcasz i masz dostęp praktycznie do wszystkiego, silniczki sa takie same oprócz tych dwóch w podszybiu.Ja akurat kupowałem używki od Marty jeden dobry dałem wam na odchodne ;-)sebos17 pisze:Powiedz jeżeli już to robiłeś, z której strony do tego się dobierać oraz czy wszystkie są takie same czy każdy jest inny przypisany do danego położenia? Gdzie kupowałeś te silniczki?
- 123mielony
- Super Klubowicz
- Moje auto: A8 D3
- Rocznik: 2005
- Silnik: V8 4.2
- Skrzynia: Tiptronic
- Paliwo: Benzyna
- Imię: Krzysztof