![]() |
![]() |
![]() |
[D2 00 4.2PB/LPG ] Jaki LPG wybrac : STAG czy BRC ???
-
- Forum Audi A8
-
- Forum Audi A8
tam agisa zakładali po taniościfoxik33 pisze:a co Panowie sądzicie o instalacji V-Tec?
u mnie w autku to siedzi, 1 reduktor... teoretycznie jeździ bez problemu, spalanie 20L/100KM stylem mieszanym.
Montowane to było w Siedlcach.
nie pomyliłeś nazwy
bo nie znam tego :->
[ Dodano: 2013-07-26, 21:40 ]
- zazwyczaj tak jestApophis pisze:Fis pokazuje spalanie beny,do tego musisz zawsze coś dodać jesli chodzi o gaz to ok 15-25%
ale to może znacznie odbiegać
\od doboru dysz ciśnienia i strojenia lub jego brak
V-Tec widnieją napisy na komponentach instalacji.. 
Nie wiem czy to zostawić, czy coś innego tam upchnąć... kontrolka CAT mnie irytuje, do tego błąd lambda.. ale wyczytałem że błąd sond może być powodowany przez przepływkę.. zafunduję jej w poniedziałek kąpiel w izopropanolu w ultradźwiękach.
Poprzednia a8 mieściła mi się w 18L/100KM, ta chlupie więcej.. no ale i koła inne, więc ma prawo..

Nie wiem czy to zostawić, czy coś innego tam upchnąć... kontrolka CAT mnie irytuje, do tego błąd lambda.. ale wyczytałem że błąd sond może być powodowany przez przepływkę.. zafunduję jej w poniedziałek kąpiel w izopropanolu w ultradźwiękach.

Poprzednia a8 mieściła mi się w 18L/100KM, ta chlupie więcej.. no ale i koła inne, więc ma prawo..

Nie będę zakładał nowego tematu odnośnie jakie LPG ale mam pytanie do osób znających się na instalacjach, a mianowicie dotyczy to firmy: TARTARINI dla mnie to egzotyczna nazwa i nie wpadła mi jak dotąd w ucho. Jakie Wasze opinie? Jest to coś dobrego typu BRC? oczywiście rozmawiamy o instalacji w silniku V8
powinienem chyba otworzyc salon "wróżby u adasia" bo byłem pewien na milion % że Ty pierwszy sie wypowiesz ;-)pepi pisze:no coś ty
ja to wywalałem z mondeo v6 \
bo padło i serwis gdzieś tam w kraju 200km od domu
brc to w porównaniu jak a8 a to jak polonez
a no właśnie... ja nie słyszałem o takiej instalacji nawet słowa a niestety A8 D3 którą mam na celowniku wyposażona jest właśnie w coś takiego... :-/ właściciel zapewnia że żadnego problemu z nią nie miał także nie wiem co myśleć...?
moim zdaniem większy problem stanowią nieudolni gazownicy niż mało znane instalacje. Jakbym miał do wyboru nieudolny gazownik+porządna instalacja a porządny gazownik+mało znana instalacja wybrałbym to drugie. Lepiej się zorientuj jakie opinie ma zakład w którym było to montowane.AMSTAFF pisze:właściciel zapewnia że żadnego problemu z nią nie miał także nie wiem co myśleć...?