Wymieniłem sterownik, zakodowałem kalibracja czujnika skrętu też zrobiona jest ok, myślałem że to wszytko ale jeszcze ten test drogowy (paranoja) wyświetla błąd
01486 - System Function Test Activated .
Próbowałem go robic tak jak jest opisane na stronie http://wiki.ross-tech.com/wiki/index.ph ... i/Teves%29 ale bez efektu kontrolka abs świeci się ABSu brak. ESP gaśnie po naciśnięciu hamulca.
A cały problem z tym ABSem zaczął się po podłączeniu vaga nichciało łączyc , a jak już połączyłem się z tym ABSem to przestał działac i potem był błąd co wskazywało na uszkodzenie sterownika.
kupiłem używany w wersji D57 rok02,a u mnie jest D56 rok 01 (co prawda miałbyc taki sam), a dostałem taki jaki dostałem , po za tym wszystkie pozostałe numery się zgadzają .
Może ktoś co zaradzi... może inaczej wykasowac ten nieukończony test?
[S8 D2 01 ] Wymiana sterownika ABS , test drogowy code 014
Kolego andrzej-w, pisanie na forum proszę rozpocząć od działu powitań:
<table align="center" width="350" cellpadding="8" border="1" bgcolor="239DFA"><tr><span class="postbody"><td align="center" style="font-size: 11; color: #000000; font-family: Tahoma, Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif"><b>Zanim dołączysz do klubu A8, p
Pozdrawiam
Simone331
<table align="center" width="350" cellpadding="8" border="1" bgcolor="239DFA"><tr><span class="postbody"><td align="center" style="font-size: 11; color: #000000; font-family: Tahoma, Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif"><b>Zanim dołączysz do klubu A8, p
Pozdrawiam
Simone331