![]() |
![]() |
[S8 D2 97 ] Silnik gaśnie po odpaleniu
[S8 D2 97 ] Silnik gaśnie po odpaleniu
Witam kolegów.
Chciałbym zapytać czy ktoś spotkał się z taka sytuacja lub wie co może być tego przyczyna.
Mianowicie silnik gasnie po odpaleniu. - dzieje sie to sporadycznie aczkolwiek zaczyna mnie martwic.
Wyglada to tak, że po odpaleniu silnik gasnie - zazwyaczaj było tak ze kolejnym razem lub po 2 kolejnych odpalal normalnie i wszystko hulało. Wczoraj natomiast musiałem kręcić 5-6 razy zanim odpalił na dobre.
Taka sytuacja nigdy nie zdarza sie na zimnym silniku, tylko zazwyczaj jak zgasze auto i po 15-20 minutach odpalam ponownie.
Nie zdaża sie to za każdym razem, tylko sporadycznie - tak jak pisałem raz/dwa w miesiacu.
Wybieram sie w niedalekij przyszłości do znajomego mechanika - aczkolwiek przed wyjazdem zdecydowałem sie napisac jeszcze tutaj.
Chciałbym zapytać czy ktoś spotkał się z taka sytuacja lub wie co może być tego przyczyna.
Mianowicie silnik gasnie po odpaleniu. - dzieje sie to sporadycznie aczkolwiek zaczyna mnie martwic.
Wyglada to tak, że po odpaleniu silnik gasnie - zazwyaczaj było tak ze kolejnym razem lub po 2 kolejnych odpalal normalnie i wszystko hulało. Wczoraj natomiast musiałem kręcić 5-6 razy zanim odpalił na dobre.
Taka sytuacja nigdy nie zdarza sie na zimnym silniku, tylko zazwyczaj jak zgasze auto i po 15-20 minutach odpalam ponownie.
Nie zdaża sie to za każdym razem, tylko sporadycznie - tak jak pisałem raz/dwa w miesiacu.
Wybieram sie w niedalekij przyszłości do znajomego mechanika - aczkolwiek przed wyjazdem zdecydowałem sie napisac jeszcze tutaj.
Ostatnio zmieniony 03 wrz 2013, 21:37 przez xeio, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Forum Audi A8
xeio, To może być wina baterii , wymień baterie potem zostaje kodowanie kluczyka
Nie ma to jak 4.2 Quattro 
Ps:
Wymiana uszczelki pod pokrywą zaworów - Audi A6.
Wypalanie DPF Audi A6 i A8.
Audi A6 C5. Brak RDS w FIS.

Ps:

Ciekawe , ponieważ znajoma miała kiedyś A4 , i też jej immo szalało , odpaliła auto i zgasło , okazało się że drugim kluczykiem odpaliła i auto chodziło , wina była bateria w pierwszym kluczyku .sylwekr pisze:Chyba bateria nie ma wpływu na działanie immobilizera.mdamian pisze:xeio, To może być wina baterii , wymień baterie potem zostaje kodowanie kluczyka
Raczej wymiana "pestki" od Immo, i kodowanie.
Temu koledze zasugerowałem najtańsze rozwiązanie .
Ps:

Ps:

trueApophis pisze:No ale bateryja w kluczyku jest do zasilania otwierania/zamykania a nie immo.

Piękno w parze z technologią.
Elektronika Audi lampy przednie full led dołożenie.
Elektronika Audi lampy przednie full led dołożenie.
To ja już jestem kompletnie zawinięty , to czyli nawet jak padnie mi bateria w kluczyku to odpalę auto bez problemu ??Apophis pisze:No ale bateryja w kluczyku jest do zasilania otwierania/zamykania a nie immo.
Ps:

Ps:

Leszek no ja mam tylko bez baterii , taki jak w Audi 80 , nawet nie mam immobilizera .
To co ta znajoma miała w tedy nawalone ???
Wydawało mi się że to wina baterii w pilocie , no ale żeście mnie teraz sprostowali . :mrgreen:
To co ta znajoma miała w tedy nawalone ???
Wydawało mi się że to wina baterii w pilocie , no ale żeście mnie teraz sprostowali . :mrgreen:
Ps:

Ps: